MUISZ-vacsora: terítéken az uniós irányelv és az adatvédelem

Forrás: turizmus.com

 2018. január 15. 22:37

Telt házzal, több mint száz fő részvételével zajlott a legutóbbi MUISZ vacsora, január 15-én, a Víg Varjú étteremben, a Vigadóban.

A rendezvényen előadást tartott Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója, aki, az est folyamán a résztvevők kérdéseire is válaszolt.

Guller Zoltán kérdésekre válaszol

Fotó: turizmus.com

A vacsora alatt két izgalmas, aktuális téma került terítékre. Szilágyi Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség koordinációs igazgatója az utazásszervezésre vonatkozó, júliustól életbe lépő jogszabályokról tartott tájékoztatót, Csépai Balázs és Melléthei-Barna Márton, a MUISZ-nak jogi tanácsokat nyújtó Oppenheim ügyvédi iroda két munkatársa pedig az egységes európai adatvédelmi rendelet előírásairól beszélt.

Az Oppenheim ügyvédi iroda képviselői, Csépai Balázs és Melléthei-Barna Márton

Fotó: turizmus.com

Erdei Bálint MUISZ-elnök bevezetőjében elmondta, hogy Magyarország - több uniós tagországgal ellentétben - jól áll az uniós irányelv átültetésének ügyében, hiszen, nálunk év elején megjelentek az ehhez szükséges új jogszabályok és módosítások.
Erdei Bálint azt is elmondta, hogy az immár rendszeres MUISZ-vacsorák mintájára tematikus MUISZ-reggeliket is szerveznek ezentúl, az elsőre beutaztatókat várnak.
A következő MUISZ-vacsorán különböző kategóriákban díjazzák a turisztikai szolgáltatókat.
Március 23-26. között Marokkóban lesz a szövetség következő közgyűlése, májusban pedig a szlovák turisztikai képviselet meghívására Kassára terveznek tanulmányutat.

A vacsora végeztével Semsei Rudolf, a Víg Varjú étterem tulajdonosa mutatta be a cégcsoportot, amelynek része a Budapest Party Service, a Mákvirág étterem, a Bodza bistro, a Vak Egér, a Bazaar, az Öböl-ház és a Corner Rendezvényterem. Áprilisban Pesterzsébeten nyílik új rendezvényhelyszínük a Kis-Duna partján.