Múltidézés fotókkal és adatokkal a megújult reptéri kilátóteraszon

Forrás: turizmus.com

 2016. június 09. 18:37

Értékes történelmi fotókkal, izgalmas repülőgépek adataival és más újdonságokkal várja a nyári szezonban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A Termináljának tetején kialakított kilátóterasz a látogatókat, a nap 24 órájában.

Vajon hány óra alatt teszi meg a repülőgép a Budapest–Toronto távolságot? Hány tonnás lehet a teherszállító Boeing 747-es Jumbo, amikor alaposan megpakolják? Ki volt az az orosz milliárdos, aki egészen különleges festést rendelt a hatalmas magángépére? Ilyen és ehhez hasonló érdekes kérdésekre is választ kaphat a látogató, ha felkeresi a budapesti repülőtéren a 2A Terminál tetején kialakított kilátóteraszt, amelyet a nyári melegben árnyékoló felületekkel védenek.

 

A Budapest Airport munkatársai hosszas kutatómunkával olyan történelmi fotókat is előbányásztak az archívumok mélyéről, amelyeken még az ötvenes években megnyitott 1. Terminál belső kialakítása látható, a híres repülőtéri Mézes Mackó büfé, az első Li-2-es repülőgépek a ferihegyi betonon, a különleges látogatók vagy éppen a közelmúltból a 100 millió eurós (30 milliárd forintos) beruházással öt évvel ezelőtt átadott SkyCourt megépítése lépésről lépésre.

A repülőtéri bemutató olyan neves kortárs fotósok munkáit is felvonultatja, mint Veres Viktor, Fazekas Krisztina vagy Mándi Emese.

 

Az 500 forintos belépési díj akár többórás nézelődésre feljogosít, ráadásul a látogató nemcsak frissítőket és fagylaltot, hanem akár komplett ebédet is elfogyaszthat a kilátóterasz büféjében.