Munkahelyi motiváció à la XXI. század

Forrás: turizmus.com

 2017. október 03. 08:45

Korunk globális problémája a motiválatlanság. Minden nap 1000 meg 1000 ember indul el úgy a munkahelyére, hogy se kedve, se motivációja nincs dolgozni, és az egyetlen ok, amiért még nem mondott fel, hogy „valamiből meg kell élnie".

Ez hosszú távon nemcsak lelkileg lehet megbetegítő, de testileg is. Mit tudunk tenni ellene?

A HR szakemberek egyből rávágják az egyszerű és kézenfekvő választ: a kollégákat motiválni kell! Na jó, de mégis hogyan?

Az egyik nagy múltú, autók bérbeadásával foglalkozó cég nagyszerű megoldást kínál erre a kérdésre: jutalmazd/ösztönözd kollégáidat céges autóval! Rögtön meg fog nőni a munkakedv, ha az elért eredményeket pl. autóbérlési kerettel/voucherekkel tartják számon, amit a kiváló munkatárs hétvégente, hetente havonta, vagy akár saját szabadidejében igénybe vehet. Egy másik izgalmas lehetőség, az olyan élményautókkal való jutalmazás, mint a BMW elektromos csodajárgánya, az i3, vagy a Mini offroad természetű Countrymanje.

Nagy fejtörést okozhat a céges autóban történő hirtelen meghibásodás, ami akár több napirendi pontot is felboríthat. Ilyenkor fontos, hogy ne a probléma miatt idegeskedjünk, mint azt a legtöbben teszik, hanem legyünk motiváltak a megoldás megtalálására! Például, jó opció lehet egy csereautó, melynek köszönhetően a másnapi meetinget sem kell lemondani.

A legtöbb vállalatnál megrémülnek, ha a cég külföldi képviselete Magyarországra érkezik pl. egy ellenőrzés céljából. Ha a team egy jól olajozott gépezetként működik, megbízhatunk kollégáinkban/beosztottainkban. Amennyiben önbizalommal duzzadó mellel állunk oda a regionális főnök/ügyvezető igazgató/tulajdonos elé, biztosak lehetünk a pozitív visszajelzésben. De ha valami miatt aggódnunk kell, akkor le is kenyerezhetjük a nagyfőnököt  egy jól megválasztott Sixt bérautóval, esetleg a reptérre érkező limuzinnal. Egy szép autónak senki nem tud ellenállni, főleg, ha az épp a legújabb modell, amit még talán senki sem látott!

Tanácsaink természetesen nem minden esetben válnak be, ezért fenntartásokkal kezelendők!

(x)