Múzeumok csúcsra járatva

Forrás: turizmus.com

 2017. május 11. 12:09

Május 20–21-én lesz a múzeumok legnagyobb közös ünnepe a budapesti Múzeumkertben. A Múzeumok Majálisán több mint 120 múzeum és kulturális intézmény gyűlik össze az ország különböző részeiből, hogy emlékezetessé tegye a kétnapos, ingyenes fesztivált.

Sátrak, programok és látogatók népesítik be a Múzeumkertet, ahol Műtárgysétány és Tudássétány várja azokat, akik a művészetek, az irodalom és a természet jegyében tesztelni kívánják tudásukat. Az esemény szervezője, a Magyar Nemzeti Múzeum mindemellett idén is színes és izgalmas programokat kínál minden korosztálynak – előadások, koncertek, kézműves vásár, design-sarok, gasztronómiai kóstoló várja az érdeklődőket a hétvége folyamán.

A rendezvényen osztják ki a múzeumi szakma rangos elismeréseit, az Év múzeuma- és az Év kiállítása-díjakat.

Előadások, koncertek, kézműves vásár, design-sarok, gasztronómiai kóstoló várja többek közt az érdeklődőket a hétvége folyamán

 

A Majálison a történelem színpadáról is fellebben a függöny: az MNM Élő Múzeum programja időutazásra csábítja a látogatókat az IGE-IDŐK című kiállítás tereibe.

A Majális idén is kapcsolódik az ICOM Múzeumi Világnapjához, és az Magyar Nemzeti Múzeum a Múzeumok Európai Éjszakáján, szombaton, este 10 óráig tart nyitva.

A majálisozók jó hangulatáról a Makám, a Vodku zenekar, a Kerekes Band, a Lóci játszik, a Baltazár Színház, a Nemadomfel, a Villon-trio, a Group’n’Swing és még sokan mások gondoskodnak.