Nagy Róbert új szerepben

Forrás: turizmus.com

 2018. december 01. 12:53

Nagy Róbert a Mondial Assistance teljes magyarországi portfóliójáért felel, ilyen módon mostantól nemcsak az utasbiztosítási piac tartozik hozzá, hanem a cég minden egyéb üzletága is. Mit jelent ez a gyakorlatban? – erről kérdeztük a szakembert.

Az elmúlt 7 évben, amióta a Mondial Assistance kötelékében dolgozol, nemcsak a cég hazai elismertsége és méretei nőttek, téged is szervesen összekapcsoltak vele. Ismernek, kedvelnek, „Mondial Robiként" emlegetnek a turisztikai szakmában. Mit jelent pontosan a most bejelentett változás? Eltávolodsz a turizmusról?

Semmiképpen nem! Aki nem ismeri a cégünket közelebbről, annak első hallásra talán bonyolultnak hangzik a struktúránk és belső folyamataink, de a lényeg, hogy mostantól a teljes magyarországi portfólió hozzám tartozik. Eddig a bécsi központból felügyelték a munkám, és onnan irányították az utasbiztosításon kívül a többi üzletágat, most egyel előbbre léptem.

Nagy Róbert és kisfia

Fotó: Molnár Csaba

Nem mindenki van vele tisztában, hogy a piacon 1950 óta jelenlévő Mondial Assistance nem utasbiztosítással, hanem klasszikus asszisztenciaszolgáltatásokkal kezdte annak idején. Ma is ezek adják a bevételek mintegy négyötödét, és csak egy ötödét az utasbiztosítás. Jelenleg 17 ezer alkalmazott dolgozik a cégnél, 70 országban vagyunk jelen és 86 millió ügyfelet szolgálunk ki évente.

 

Mit takarnak ezek az asszisztenciaszolgáltatások, mondanál néhány példát?

Szívesen. Gondolj például arra, amikor egy autó lerobban, és helyszíni javításra, vontatásra, csereautóra, szervizre van szükségük. Rengeteg autógyártóval és kölcsönzővel állunk kapcsolatban, ahol mi adjuk ezekhez a szolgáltatásokhoz a hátteret hazánkban is, csak nem mindig jelenik meg a nevünk. Hasonlóképpen hozzánk fordulnak például azok a gyártók, akiknél kiterjesztett biztosítást szeretnének kötni az ügyfelek a frissen megvásárolt mobiltelefonra vagy egyéb értékes elektronikai cikkre.

 

A gyakorlatban mit hoz számodra a változás?

Mindenképpen több munkát és több felelősséget, ami természetesen a belső struktúrák újragondolását is magával hozza. Ugyanakkor az, hogy mostantól minden egy kézben lesz, még gördülékenyebb ügyintézést és a szinergiák maximális kihasználását is lehetővé teszi.

Azt viszont kérés nélkül is megígérhetem, hogy a turisztikai szakma változatlan figyelmet kap majd, hiszen mindig is ez az üzletág lesz a szívem csücske. Fejlesztések is várhatók, folyamatban van a foglaló rendszer és a kárbejelentő rendszer, valamint termékeink frissítése.

A változás egybeesik a teljes cégcsoport organigramjának átszervezésével. A hazai piacon is egyre gyakrabban találkozunk majd az Allianz Partners logoval és névvel is, az én beosztásomban is ez a név szerepel (az AWP P&C S.A. igazgatója). De az utaságazatban Magyarországon továbbra is cég tulajdonában álló, jól bevezetett Mondial Assistance branddel vagyunk jelen.

A cégnél új kulcsszó is megjelent jó ideje a belső rendszerekre és a munkavégzésre vonatkozóan, ez pedig az „agile", mint proaktív, vállalkozó kedvű, agilis.

Régóta ismerlek és tudom, ebben nálad eddig sem volt hiány...

Köszönöm. Az eredmények szerencsére ezt igazolják. Idén is növekedni tudtunk, de ezt én inkább a termékeink kiváló ár-érték arányának és komplexitásának tudom be, valamint az üzlettámogatás és kárrendezés kiváló minőségének. A tél kezdetén mindig el szoktuk mondani például, hogy kiválóak a biztosítási termékeink, téli sportokra, azon belül extrém helyzetekre, felelősségbiztosításra is, ahol igazán érdemes megfontoltnak, óvatosnak lenni.

 

És mit csinál Mondial Robi, amikor nem az utazók Őrangyala?

Kell az intenzív kikapcsolódás a megnövekedett terhelés mellett, számomra ezt a futás és a hobbifotózás jelenti. Ám mostanában leginkább a családom tölti ki az időm, a gyermekeim nemrég kezdték az óvodát, iskolát, igénylik az együtt töltött minőségi időt. Akárcsak a feleségem, aki mindig kitartóan és türelmesen mellettem áll, akkor is, amikor túlcsordulnak a tennivalók a velük töltött idő rovására.

Az új feladatkör kifejezetten motivál, részben azért is, mert több utazással jár Bécs, München mellett, a párizsi központba, illetve a világ minden tájára. Az utazás pedig a harmadik rejtett szenvedélyem, legyen szó akár céges, akár magán utakról.