Nagy üzlet a Halloween túra

Forrás: turizmus.com

 2017. október 16. 13:32

Amíg Magyarországon a Halottak Napja és Mindenszentek inkább intim családi megemlékezés, addig számos országban a szállodák és az utazási irodák speciális programokkal várják a több napos ünnepen, elsősorban a gyerekekkel kirándulókat. Ilyen Svédország és egész Skandinávia is.

Az alltomresor.se számos utazási csomagot ajánl a közeli hajóval vagy fapados járatokkal megközelíthető célpontokra. Az egyik legkedveltebb Kolmården, egy jókora állatkert, amely ilyenkor borzongató, rejtélyekkel, titkokkal teli szórakoztató parkká válik. Szellemek és középkori lovagok riogatják az ide látogatókat, és minden a gyermekes családok fogadására specializálódott.

A látogatás magába foglalja a kísérteties élményeket, természetesen a világító töklámpásokat, a tüzeket, akár be is lehet öltözni jelmezbe és úgy riogatni a szellemeket. A Halloween hétvége csomag tartalmaz egy éjszakát a Wilderness Hotelben, svédasztalos reggelit, állatkert látogatást, delfin show-t, Halloween inspirációjú játszószobát, mozit, szellemdiszkót, de spa és relax szolgáltatásokat is.

A billundi Legoland egész évben főleg a gyerekek kedvelt célpontja, ez ilyenkor még inkább így van. Legoland-et ilyenkor sütőtök, csontvázak, sírkövek és szellemek világítják meg.  A parkban látható óriási sütőtök 100 ezer legódarabkából épült, népszerű a Brick or Treat túra, vagy a troll bemutató megtekintése. A látogatók különféle Halloween motívumok létrehozásában versenyezhetnek., Az október 14-22 és október 28. között Halloween éjszakákat rendeznek, ekkor a park este 21 óráig tart nyitva, fél nyolc után ingyenes belépéssel. Az esték a királyi kastély tűzijátékával zárulnak. Népszerű az új kaland ház, a LEGO House, amely szeptember 28-án nyílt meg. Billundba hajóval és repülővel egyaránt érkezhetnek a látogatók.

Tivoli

A koppenhágai Tivoli idén tizenkettedik alkalommal rendezi meg a nagy Halloween ünnepséget. A világ leghíresebb vidámparkját ilyenkor madárijesztők, pókok és mágikus lények népesítik be, no meg 22 ezer rekordnagyságú sütőtök. Október 28-án mintegy 200 vámpír, zombi és kísértetet fut majd végig Koppenhága utcáin, mielőtt elérnék a Tivolit.

A dalarnai szellemek is készülnek már a november 2-5. közötti kalandokra. Itt is főleg gyerekprogramok zajlanak majd, boszorkányokkal, szellemekkel, koponyákkal, kísértetekkel. Lesz borzongató büfé is, lecsípett  - sütemény - ujjakkal, szemekkel, és egyéb " szörnyűségekkel."