Nagyobb gépkihasználtság a Czech Airlinesnál

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 29. 18:10

Az európai biztonsági helyzet miatt kialakult nyomás és a folyamatos jegyárversengés mellett a vállalat 2016 első félévére, az elmúlt tíz évben, most érte el a legjobb nyereségi szintet. Ez elsősorban a nagyobb gépkihasználtságnak köszönhető – áll a légitársaság jelentésében.

De a nyereség a megnövekedett utasszámnak is köszönhető: 2016 első félévében a Czech Airlines 1,01 millió utast szállított, ami az előző évhez képest 12%-os növekedést jelent.

A növekedéshez hozzájárult továbbá a belső folyamatok újratervezése, valamint az üzemeltetési költségek hatékonyabb ellenőrzése – mondta Jozef Sincak, a Czech Airlines igazgatótanácsának elnöke, hozzátéve: A működési nyereség eléréséhez hozzájárult több jól szervezett projekt is, mint a Saudia Airlines nevében történő bérrepülés, melyeket két Airbus A319-es géppel üzemeltetünk Szaúd-Arábiában.

A cseh légitársaság más légitársaságok nevében, bérelt járatként 200 ezer utast szállított, s a lehetséges férőhelyek száma 8%-kal nőtt az előző évhez képest, de az átlagos repülőgép üléskapacitás kihasználtság változatlan maradt, ennek értéke továbbra is 70%.

Ebben az évben, a nyári szezonban, a légitársaság 47 desztinációra működtet menetrend szerinti járatokat, 24 országban világszerte. Az új desztinációk Prágából indultak Helsinki, Birmingham, Zágráb, Szkopje, Pisa, Málta, Odessza, Kazán, Ufa, Bejrut, és Rijád felé.

A légitársaság 2016-ban 180 millió korona működési eredmény elérését tervezi.