Nagyobb lábtér és fém evőeszközök az Emirates új prémium turistaosztályán

Forrás: turizmus.com

 2022. május 09. 14:29

Az új kabinosztály luxus üléseket és nagyobb lábteret kínál. Fedélzetre lépéskor üdvözlő itallal fogadják az utasokat, tablet-méretű ülésképernyőn nézhetjük a filmeket, a menüt porcelán tányérokon, fém étkészlettel fogyaszthatjuk.

A régióban az Emirates az egyetlen légitársaság, amely prémium turistaosztályt üzemeltet, melyhez számos kényelmi funkció társul már az utazás első pillanatától. Az új kabinosztály stílusa a Business Class faborítású kialakításához hasonló.

A krémszínű bőrülések 40 hüvelyk magasak, 19,5 hüvelyk szélesek, 8 hüvelykkel dönthetőek, és hat irányban állítható fejtámlával rendelkeznek. Emellett minden ülőhely lábtartóval, könnyen hozzáférhető, ülésen belüli telefontöltő-csatlakozókkal és oldalsó koktélasztallal van felszerelve - derül ki a légitársaság közleményéből.

Széles és kényelmes ülésekkel várja az utasokat az Emirates új prémium turistaosztálya

Fotó: Emirates

Az utasok kényelmét szolgálják a kifejezetten a prémium turistaosztály számára tervezett puha, újrahasznosított műanyag palackokból készült takarók és nagyméretű párnák. Az újrafelhasználható táskákban pedig olyan kényelmi felszerelések vannak, melyek mindegyike valamilyen újrahasznosított vagy fenntartható anyagból készült.

A fedélzeten az utasokat üdvözlő itallal fogadják. Az étkezések során a szezonális alapanyagokból készült regionális ihletésű fogásokat porcelántányérokon, vászonszalvétába csomagolt rozsdamentes acél evőeszközökkel szolgálják fel. Az itallapon prémium borok és egy pezsgő is szerepel, de az étkezések után likőrök és csokoládék is kérhetők.

Rozsdamentes acél evőeszközökkel szolgálják fel a prémium turistaosztályon kínált ételeket

Fotó: Emirates

Minden ülésen 13,3 hüvelyk átmérőjű beépített képernyő található, amely az egyik legnagyobb a kategóriájában, így az utasok az Emirates díjnyertes fedélzeti szórakoztató rendszerén, az ice-on elérhető 5,000 zenei, film-, TV-, hír- és egyéb csatornák páratlan kínálatát nagyképernyőn élvezhetik.

Az Emirates A380-as négyosztályos repülőgépén a prémium turistaosztály a főfedélzet elején található, 56 üléssel, 2-4-2 elrendezésben. Az Emirates Boeing 777-es repülőgépén 24 prémium turistaosztályú ülés található a Business és az Economy Class közötti külön kabinrészben.

2022. június 1-jétől indul a foglalás az Emirates új prémium turistaosztályára, amely az augusztus 1-jétől a Sydneybe, Londonba, Párizsba, decembertől pedig az új-zélandi Christchurchbe tartó A380-as járatokon utazók számára lesz elérhető.