Nagyot dobbant idén a LOT

Forrás: turizmus.com

 2018. január 25. 13:19

Izgalmas heteket él a LOT lengyel légitársaság: már javában tart a visszaszámlálás az új Budapest-New York és Budapest-Chicago közvetlen járatok elindítása előtt, és a következő napokban újabb úti cél bejelentése várható.

Felpörgött az élet a LOT-nál: csapatot és járathálózatot is bővít Budapesten, illetve Budapestről. Az éves szinten több mint 6,8 millió utast szállító légitársaság nagyon jó évet zárt, és az igazi boom még csak most követezik, hiszen – ahogy arról korábban beszámoltunk –, május 3-tól heti négyszer válik elérhetővé velük Budapestről közvetlenül New York (hétfő, csütörtök, péntek, vasárnap) és heti kétszer Chicago (kedd, szombat). Az útvonalakon 254 férőhelyes Dreamliner 787-8-as teljesít szolgálatot, amely háromosztályos konfigurációval (business, premium economy és economy), és számos technológiai újítással (a földi páratartalomhoz hasonló viszonyok, az ívelt szárnyak miatt nincs turbulencia, nagy lábtér, nagyobb és gombnyomásra sötétedő ablakok, alacsony fogyasztás) várja az utasokat. A járatok azon túl, hogy kiváló menetrenddel közlekednek, rengeteg kényelmi funkciót is kínálnak, ilyen például a kényelmes és tágas férőhely, a kiváló fedélzeti catering és a sokrétű fedélzeti szórakoztatás.

A tavaszi menetrendtől plusz egy ötödik varsói járat is munkába áll kora reggeli indulással és késő esti érkezéssel, amely kifejezetten praktikus az üzleti és az átszálló utasok számára is.

Elżbieta Borzon Country Manager és Sali Sándor Sales Manager

Fotó: turizmus.com

A fenti újdonságokról Elżbieta Borzon Country Manager és Sali Sándor Sales Manager  tájékoztatta a szakmát a New York Palace Boscolo szállodában január 25-én, szép számú érdeklődő előtt.

Az eseményen a Budapest Airport is bemutatta újdonságait és eredményeit. Saly Sándor Airline Development Manager (nem tévedés, kivételesen két Sali/Saly állt színpadra és beszélt egymást követően) elmondta: a repülőtér 14,5 százalékos bővüléssel 13,1 millió utast szolgált ki tavaly. Az idei évre 13,7 millió utast, és 2015-höz képest +37 desztinációt valószínűsítenek.

Fejlesztéseik között kiemelkedő a Pier B átadása, amely nyárra várható és 27 kapuval növeli meg a reptér kapacitását, illetve az új Cargo bázis, amely 2019 második negyedében készül el. A repülőtér utasainak kényelmét növeli a január elején átadott ibis Styles Budapest Airport is. További újdonság az úgynevezett VIP Service, amely door-to-airport, vagy door-to-aircraft szolgáltatást takar, minden fázisban elsőbbségi bánásmóddal, vip lounge használattal.

A LOT jelenlévő képviselői kiemelték: érdemes továbbra is figyelemmel kísérni a híreket, ugyanis a napokban újabb, Budapestről közvetlenül elérhető úti célbejelentése várható.

Kapcsolódó cikkek