Nagyot zuhant a repterek forgalma az USA-ban

Forrás: turizmus.com

 2020. március 30. 17:45

A Flightradar24 adatai szerint 41 százalékkal esett vissza a globális légi forgalom. Némelyik amerikai reptéren ennél is nagyobbb volt a csökkenés, és a szakemberek a statisztikák további romlására számítanak.

Miután a kormányok utazási tilalmat vezettek be, a légitársaságok pedig vagy leálltak, vagy alig működnek, március utolsó két hetében világszerre 41 százalékkal esett vissza a légi forgalom a Flightradar24 adatai szerint. A repterek sok helyen kiürültek, főleg Olaszországban és Spanyolországban.

Az USA-ban sem más a helyzet, ahol ebben a pillanatban 141 ezer bizonyítottan koronavírusos beteg van. A statista.com infografikáján látszik, mekkora volt a visszaesés az egyes városokban.Infographic: COVID-19's Impact On U.S. Airports | Statista

New Yorkban például a JFK reptér 603 járatot indított március első hétvégéjén, és 219-et három héttel később. A világ – utasfogalom szempontjából – 1998 óta legnagyobb repterén, az atlantai Hartsfield-Jackson Nemzetközi Repülőtéren ugyanebben az időszakban 1279-ről 561-re zuhant a járatok száma. Az USA egyik legforgalmasabb reptere, a chicagói O'Hare Nemzetközi Repülőtér is hasonló visszaesést szenvedett el: az induló járatok száma 1300-ról 648-ra csökkent.

A globális légi forgalom példátlan mértékben esett vissza

Fotó: 123rf.com

Mivel a fertőzöttek száma még mindig nő, a szakemberek a repülési statisztikák további romlására számítanak.