Nagyratörő tervek a Cambodia Airwaysnél

Forrás: turizmus.com

 2018. november 25. 11:11

Számos új állomásra tervez járatot indítani a következő évtől a Cambodia Airways.

A légitársaság vezetői tárgyalásokat kezdeményeztek a Boeing repülőgépgyártóval, amelynek a célja az expanziós törekvés, hogy a Cambodia Airways rövid időn belül a régió legjobb légitársaságává váljon. Nemcsak az új járatok és új gépek, hanem új partnerek felkutatása is az egyik fő cél.

A Fülöp-szigetek 104 millió, Kína 1,38 milliárd és Indonézia 265 millió lakosával egy óriási potenciált képvisel. Jelenleg nincs közvetlen járat Kambodzsa és Indonézia, illetve a Fülöp-szigetek között. Különös hangsúlyt kapnak az ASEAN-országok, ahol 630 millió lakos szintén komoly potenciális piac.

 

Júliusi üzemeltetésének megkezdése óta a légitársaság már 64 ezer utast szállított Phonm Penh-i illetve Sihanoukville-i bázisáról.

2019-re az első tervezett nemzetközi járat Bangkokba indul, majd a kínai célállomások következnek. Az év második felében Japán és Dél-Korea szerepel a listán. Az új piacok beindításával a légitársaság flottájának növelése is szükségessé válik és a jövő év végéig várhatóan már 7 géppel fognak üzemelni.

Jelenleg kilenc légitársaság, 40 repülőgéppel üzemel a királyságban: Cambodia Angkor Air, Cambodia Airways, JC International Airlines, Sky Angkor Airlines, Lanmei Airlines, Small Planet Airlines, KC International Airlines, Bassaka Air és Cambodia Bayon Airlines – tájékoztatott Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának kelet-európai képviselője.

 

Kapcsolódó cikkek