Nagysebességű vonatjárat indult Róma és Pompeji között

Forrás: turizmus.com

 2023. július 19. 12:26

Kevesebb mint két óra alatt, átszállás nélkül lehet elérni Rómából Pompejibe a vasárnap átadott nagysebességű vonatjárattal.

A fővárost az ország egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságával, Pompejivel közvetlenül összekötő, nagysebességű vasútvonalat avattak vasárnap Olaszországban – írja a Euronews.

A Frecciarossa („Vörös Nyíl”) nagysebességű vonat eleinte minden hónap harmadik vasárnapján közlekedik a vonalon, később bővülhet a járat gyakorisága.

Az első járaton, július 16-án Giorgia Meloni olasz miniszterelnök és Gennaro Sangiuliano kulturális miniszter is rajta ült, az utazás után pedig Pompejiben is szétnéztek.

Az új vonatjárattal utazóknak bőven marad idejük a nézelődésre Pompejiben

Fotó: 123rf.com

Korábban nem volt közvetlen vonatjárat Róma és Pompeji között, az utasoknak át kellett szállniuk Nápolyban vagy Salernóban. Az új vonat menetideje egy óra 57 perc, csak ezzel 15-30 percet takarítanak meg a vasúton utazók.

A vonat reggel 8:53-kor indul Rómából és 18:40-kor indul vissza Pompejiből, így a turistáknak elegendő idejük van arra, hogy felfedezzék az ókori romvárost.