Nagyszebenből indít járatokat jövőre a Wizz Air

Forrás: MTI

 2017. november 28. 12:13

Kevesebb járattal tér vissza a kifutópálya felújítása után a marosvásárhelyi repülőtérre a Wizz Air. Egy repülőgépük a jövőben Nagyszebenben állomásozik majd.

A Marosvásárhelyről elköltöztetett járatainak csak egy részét költözteti vissza a Wizz Air a reptér felújítása után.

A Marosvásárhelyről tavaly Kolozsvárra költöztetett járatainak csak egy részét indítja újra Marosvásárhelyről a repülőtér kifutópályájának felújítása után a Wizz Air diszkont légitársaság, a frankfurti, madridi, párizsi és római járatai ezentúl is Kolozsvárról közlekednek.

Transilvania Airport, Marosvásárhely

Fotó: aeroportultransilvania.ro

A társaság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 2018 májusától szeptemberéig tart a részleges visszatérés a marosvásárhelyi Transilvania repülőtérre.

Májustól heti két alkalommal Dortmundba, júniustól heti négy alkalommal London-Lutonba és heti két alkalommal München-Memmingenbe, szeptembertől pedig heti két alkalommal Budapestre indulnak majd Wizz Air-járatok Marosvásárhelyről.

A társaság azt is közölte, hogy a korábban Marosvásárhelyről működtetett frankfurti, madridi, párizsi és római járatait ezután is Kolozsvárról indítja. Hozzátette: a korábban Marosvásárhelyen állomásoztatott repülőgépét Nagyszebenbe költözteti, ahonnan öt új célállomás irányába heti 21 járatot indít. A Wizz Air közölte: folyamatosan figyelik az utazóközönség részéről érkező igényeket, és ezek függvényében próbálják optimalizálni szolgáltatásaikat.

Peti András, a marosvásárhelyi Transilvania repülőtér igazgatója az MTI-nek elmondta, az ütemterv szerint 2018. január 21-re fejeződik be a kifutópálya teljes újraépítése, és reményei szerint ezt a határidőt az időjárási viszonyok miatt sem kell eltolni.

Hozzátette: sajnálják, hogy a Wizz Air nem tér vissza a többi járatával, de más társaságokkal is tárgyalnak marosvásárhelyi járatok indításáról.