Napfogyatkozás első sorból

Forrás: turizmus.com

 2015. március 19. 19:03

Szerencsések az easyJet Egyesült Királyságból péntek reggel Izlandra tartó utasai, hiszen a teljes napfogyatkozást éppen a Feröer-szigetek felett repülve csodálhatják meg. Az egyedülálló természeti jelenség a szigetcsoporton kívül még a norvég Spitzbergákról lesz látható.

Belfastból, Londonból és Manchesterből indulnak reggel Izlandra azok az easyJet gépek, amelyek a napfogyatkozás perceiben majdnem pontosan a Feröer-szigetek felett haladnak el, így a fedélzeten tartózkodó utasok 11 000 méter magasról tekinthetik meg, milyen az, amikor eltakarja a Napot a Hold, és teljes sötétség borul a Földre.

 

Hazánkban reggel fél 9 után pár perccel kezdődik a részleges napfogyatkozás, 10.48-kor Budapesten a Nap közel 60%-a lesz majd takarásban. Biztonságos szűrő használata nélkül ne tekintsünk a Napba a fogyatkozás idején sem, hiszen az azonnal szemkárosodást okozhat.

Az easyJet jelenleg négy ország öt városába kínál útvonalat Budapestről: London, Berlin, Párizs, Genf és Bázel a magyar fővárosból közvetlenül elérhető városok.