Nápolyba is repül a Ryanair

Forrás: turizmus.com

 2017. március 07. 12:00

A Ryanair március 7-én bejelentette, hogy új téli járatot indít Budapestről Nápolyba októbertől a 2017-es téli menetrend részeként, melyet hamarosan bejelentenek.

A nápolyi járat heti kétszer közlekedik majd, és a hét végétől már foglalható lesz a Ryanair rendszerében.

Az 1 millió lakosú Nápoly Róma és Milánó után Olaszország 3. legnagyobb, és egyben Dél-Olaszország legnagyobb városa. A világ egyik legrégebbi városa, Kr.e. 680 óta megszakítás nélkül élnek itt emberek.

A város történelmi városközpontja, mely 1700 hektáros területével Európában a legnagyobb történelmi városközpont, a Világörökség része.

Nápoly

Tipikus szűk utca Nápolyban

Látkép a városra

Nápoly a pizza szülőföldje, a világ legelső pizzériája, az 1830-ban megnyitott Antica Pizzeria Port'Alba még ma is működik.

Antica Pizzeria Port'Alba

Nápoly elsőrangú bázisként szolgálhat számos környékbeli látnivaló felfedezéséhez is. A közelben található a Vezúv, és az általa elpusztított, a Világörökség részét képező Pompeji és Herculaneum. De Nápoly kikötőjéből elérhetők paradicsomi szigetek, Capri és Ischia is. Népszerű, gyönyörű tengerpartok a Nápolytól 50 km-re fekvő, szintén a Circumvesuviana-vonattal elérhető Sorrento és a 70 kilométeres út után, Sorrentóból busszal elérhető Amalfi is.

Nápolyból  számos környékbeli látnivaló is felfedezhető

Kapcsolódó cikkek