Naponta repülne Székelyföldre a Wizz Air?

Forrás: transindex.ro

 2019. április 18. 15:33

A magyar állam kész anyagilag is támogatni a Wizz Airt, hogy az naponta repüljön Székelyföldre – írja a Transindex.ro portál.

Az április 18-i kormányinfón a Transindex.ro portál szerint a Magyar Hang hetilap arról érdeklődött Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszternél, hogy a Wizz Air légitársaság balkáni szerződéséhez hasonlóan, amelyben a magyar állam támogatást nyújt a légitársaságnak a térségbe irányuló járatok indítására, a magyar kormány nem kíván-e támogatást nyújtani a Wizz Airnek, hogy a magyar szempontból fontos területekre, elsősorban Erdélybe is naponta indulhassanak járatok.

Gulyás válaszában elmondta, hogy nagyon régóta kérik a légitársaságot erre, azonban a Wizz Air mindeddig elzárkózott ettől. A miniszter továbbá kifejtette, hogy a kormány nyitott az anyagi segítségnyújtást célzó tárgyalásokra is azért, hogy napi egy járat indulhasson Székelyföldre.

A kormány fontosnak tartja, hogy napi egy járat induljon Székelyföldre

Fotó: pixabay.com

A légitársaságok közül jelenleg csak a Wizz Airnek van erdélyi járata, Budapest és Marosvásárhely között heti kétszer (szerdán és vasárnap) repülnek oda-vissza. A Transibdex.ro korábban többször is érdeklődött a Wizz Airnél a Kolozsvár-Budapest járat újraindításának ügyében, de ezidáig nem kapott választ. A kolozsvári repülőtér válaszlevelében annyit közölt, hogy ők is szorgalmazni fogják az újraindítást.