Nassfelden december 13-án elindul a síszezon

Forrás: turizmus.com

 2014. december 11. 16:40

A magyar vendégek körében népszerű síterületen 45 centiméteres hótakarót mértek, hóágyúik folyamatosan támadják a lejtőket.

A Nassfeld magyarországi képviseletvezetője, Lukács Gábor arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy december 13-án tökéletes hó- és pályaviszonyokkal indul a szezon a 110 kilométernyi pályát magáénak tudó karintiai síterepen. Jelenleg 45 centis hótakarót mérnek, a kemény mínuszokban a hóágyúk folyamatosan dolgoznak, minden adott tehát az első csúszásokhoz.

Úgy tűnik tehát, megkegyelmez az időjárás a síterepeknek. Hétfői, a szezonnyitók elhalasztásáról szóló hírünk óta téliesre fordult az időjárás, a hőmérő higanyszála tartós mínuszokat mutat. Egyes helyszínek kisebb-nagyobb havazásnak is örülhettek, ahol elmaradt az áldás, ott a hóágyúk festik fehérre a lejtőket.

A legfrissebb információk szerint a héten egyre több terepet megnyitnak a Turracher Höhen, illetve Schadmingban is (Planai, Reiteralm, Hauser Kaibling, Riesneralm), Dachsteinon pedig kitűnő a pálya.

Nassfeld mellett több osztrák, szlovén és szlovák síközpont kezdte meg a héten, illetve kezdi meg a hétvégén a 2014/15-ös téli szezont, a lifteket folyamatosan állítják üzembe. Az aktuális hóhelyzettel és pályaviszonyokkal kapcsolatos információkat a síterepek weblapjaikon folyamatosan közzéteszik.