NDC-megállapodást kötött az Amadeus és a KLM-Air France

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 11. 10:35

Az utazási irodák mostantól az Amadeus Travel Platformon keresztül férhetnek hozzá az Air France-KLM NDC szolgáltatásaihoz.

Mivel az utazási ágazat továbbra is komoly nehézségekkel küzd, az NDC-n keresztüli modern értékesítés minden eddiginél nagyobb stratégiai prioritást jelent az Air France-KLM (AF-KL) és az Amadeus számára - tájékoztatta szerkesztőségünket az Amadeus.

A teljes NDC-integráció jövő év első felében valósul meg

Fotó: Amadeus

Az Air France-KLM csoport és az Amadeus egy innovatív NDC-disztribúciós megállapodást jelentett be.

Az együttműködés értelmében az Air France-KLM NDC ajánlatai elérhetővé válhatnak az utazási irodák számára az Amadeus Travel Platformon és azokon a megoldásokon keresztül, amelyek az NDC-t kezelni tudják. Az NDC-n keresztül terjesztett légitársasági tartalmak eléréséhez az utazási irodáknak kétoldalú megállapodásokat kell aláírniuk az AF-KL-mel és az Amadeusszal.

Az elmúlt évek során az Air France-KLM az Amadeusszal együtt dolgozott azon, hogy összekapcsolja NDC szolgáltatásait az Amadeus Travel Platformmal. Az elsődleges keresés-foglalás-fizetés (shop-order-pay) folyamatának integrálása már elkészült, vagyis a tesztelésben résztvevő utazási irodák az NDC-n keresztül végezhetik el a foglalásokat ez év negyedik negyedévében.

A teljes integráció, amely az utólagos kiszolgálási funkciókat is tartalmazza, várhatóan 2021 első felében fejeződik be.

Az utazási irodák munkatársai egy egységes felületen kereshetik, hasonlíthatják össze és végezhetik el a foglalásokat az Air France-KLM tartalmakra az Amadeus megoldása révén. Ez az összevont tartalomkezelés egyaránt érvényes a Travel API-ra és a Selling Platform Connect-re is. Az Amadeus emellett lehetővé teszi a vállalati utazók számára, hogy az NDC-n keresztül foglaljanak helyet a Cytric Travel & Expense használatával.

Ez egy olyan fontos mérföldkő az Amadeus NDC [X] programjában, amely világszerte összefogja a légitársaságokat és a viszonteladókat, hogy együtt elősegítsék az NDC elterjedését. Most minden eddiginél nagyobb szükség van az iparág egészére kiterjedő együttműködésre. Automatizált, skálázható megoldásokra van szükség, amelyek a foglalások elkészítésének és a kiszolgálás szerves részeivé válnak - zárul az Amadues közleménye.

Kapcsolódó cikkek