Neckermann: december 20-tól foglalható az új árualap

Forrás: turizmus.com

 2019. december 20. 11:02

A Neckermann Magyarország külön cégekbe szervezi utazásszervező és -közvetítő tevékenységét. Új árualapja december 20-ától foglalható. A menedzsmenten belül személyi változás nincs, a vezetői feladatokat változatlanul Békefi Veronika és Szvoboda János látja el.

Miközben a cégbírósági adatok alapján a közelmúltban kiderült, hogy a Neckermann hazai leányvállalata új tulajdonoshoz került, a cég jövőjével kapcsolatban nem sok hivatalos értesülés látott napvilágot.

December 20-án azonban részletes közleményt adott ki a társaság, amelyet az alábbiakban ismertetünk:

"A Neckermann Magyarország (N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság és leányvállalata, a Thomas Cook Air Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság) a Thomas Cook Csoport anyavállalatánál és egyes külföldi tagjainál bekövetkezett nehézségek ellenére az elmúlt hónapokban is tovább folytatta a tevékenységét, szinte egyedüliként talpon maradva a cégcsoporton belül.

A 2019. szeptember végén kialakult váratlan krízishelyzetet sikerült úgy kezelni, hogy a már lefoglalt utazások legnagyobb része változatlan, vagy módosult feltételekkel a korábban megszokott színvonalon megvalósulhatott, vagy megvalósulhat, és néhány hét elteltével a Neckermann Magyarország meg tudta tenni az első lépéseket az új utazások értékesítésének folytatása terén. (...)

A Thomas Cook Csoport utazásszervezést végző magyar leányvállalata a jövedelmezőségét az elmúlt években az iparági átlagot is jóval meghaladó, egyre magasabb szintre tudta növelni, 2018- ban több mint 650 millió forint adózott eredménye volt.

Ezt a sikert kívánta tovább vinni a menedzsment és mindent megtett annak érdekében, hogy a kiváló szakmai tudással és nagyfokú tapasztalattal rendelkező csapat egyben maradjon és a nehézségeken felülkerekedve, győztesen kerüljön ki ebből a helyzetből is.

Mindeközben a háttérben az osztrák anyacég, a Thomas Cook Austria AG felszámolója befektetőkkel tárgyalt a magyar leányvállalatok eladásáról. A folyamat lezárásaként, a Central Cégcsoport egyik tagja, a Central Turisztikai Holding Kft. lett az új tulajdonos, és ennek a befektetésnek köszönhetően a magyar leányvállalatok sikeresen leváltak a csődbe ment Thomas Cook Csoportról.

A fentiek eredményeként a korábban a Thomas Cook Csoporthoz tartozó Neckermann Magyarország egy magyar tulajdonosokkal rendelkező, két cégből álló magyar cégcsoporttá (Neckermann Magyarország Cégcsoport) alakult át.

A Central Cégcsoport támogatja a Neckermann Magyarország Cégcsoport menedzsmentjének azon törekvését, hogy biztosítsa az utazási vállalkozói tevékenység tovább folytatásához szükséges feltételeket, a munkahelyek, valamint a szakmai tudás és tapasztalatok megőrzésére és természetesen utasaik megtartására.

A Thomas Cook Cégcsoport, mint több évtizedes szakmai háttér egyik napról a másik napra történt megszűnése miatt alapjaiban megváltozott működési feltételek, és a tulajdonosváltozás egyaránt az eddigi struktúra, és folyamatok teljes átszervezését teszik szükségessé, amely az új tulajdonos döntései és a vele történt egyeztetések eredménye szerint kerül végrehajtásra 2019. év végéig az alábbiak szerint:

Az utazásszervezői tevékenység hátterét úgy az árualap, mint az informatika oldaláról újra kell építeni. Ezt a feladatot a Neckermann Magyarország Cégcsoporthoz tartozó, korábban a charter járatok helyeinek biztosítására, illetve értékesítésére létrehozott leányvállalat a NUR TRAVEL Utazás Szolgáltató Kft. (névváltozás előtt Thomas Cook Air Kft.) látja el azzal, hogy 2020. január 1-től az utazásszervezői tevékenységet a NUR TRAVEL Utazás Szolgáltató Kft. fogja végezni.

Ezzel összhangban a Thomas Cook Cégcsoport csődje után az átmeneti időszakban a N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. továbbra is folytatja az utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét, a későbbiekben pedig az utazásközvetítői tevékenységre koncentrál.

Az utazásszervezői és utazásközvetítői utazási ajánlatok továbbra is a Neckermann Magyarország Cégcsoport www.neckermann.hu weboldalán lesznek megtalálhatók.

December 20-tól foglalható az új árualap

Fotó: Neckermann

2019. december 20-tól elérhetővé válik a folyamatosan bővülő, újjászervezett 2020-as nyári Neckermann árualap, az utasok körében kedvelt ajánlatok jelentős részét tartalmazó kínálattal.

A menedzsmenten belül személyi változás nincs, a vezetői feladatokat változatlanul Békefi Veronika és Szvoboda János látja el" – zárul a társaság közleménye.