Neckermann Magyarország Cégcsoport: sikeresen lezárult az átalakítás

Forrás: turizmus.com

 2020. február 10. 16:03

A Neckermann Magyarország Cégcsoport túlélte a nehéz időket és önálló, magyar magánvállalatcsoportként működik tovább – közölte lapunkkal a társaság, amely közleményében köszönetet mond dolgozóinak, a szakmának, a MUISZ-nak és a sajtónak a mellettük való kiállásért.

A Neckermann Magyarország Cégcsoport életében egy nagyon nehéz és feszültségekkel telt időszak zárult le a napokban, amely tavaly szeptember 23-án vette kezdetét, amikor a Thomas Cook csődjét (majd az anyavállalat, az osztrák Neckermann, illetve ennek tulajdonosának, a német Neckermann csődjét is) bejelentették – adta hírül friss közleményében a vállalat.

"Szinte egyedüliként mondhatjuk el az egész Thomas Cook Csoportból, hogy sikerült túlélnünk a Thomas Cook Csoport csődjét, talpon tudtunk maradni és el tudtuk kerülni irodáink bezárását" – hangsúlyozzák az anyagban.

Utasaik a külföldi csőd szinte valamennyi hátrányos következményétől mentesültek, a krízishelyzetben is megkapták a megrendelt, és befizetett szolgáltatásokat, vagy néhány kivételes esetben, jobb megoldás híján visszakapták befizetett pénzüket.

A Neckermann Magyarország honlapja működik, árualapja foglalható

Fotó: turizmus.com

A helyzet megoldásában kiemelkedő szerepe volt a Neckermann Magyarország egész csapatának. Ezen felül „köszönettel tartozunk a mellénk álló szakmának, a szakmai és állami szervezeteknek, különösen a MUISZ vezetőségének is. Köszönet illeti a sajtó munkatársait is, akik ebben a nagyon nehéz helyzetben korrekt módon tájékoztatták a nyilvánosságot" – írják a közleményben.

A válságkezelés közben gondoskodtak arról is, hogy a magyarországi cég kiváljon a csődbe ment nemzetközi vállalatcsoportból. Az osztrák anyacég felszámolója a cégeladás mellett döntött, így a N-U-R Kft. közvetlenül, a Thomas Cook Air Kft. pedig közvetve a Central Médiacsoport befektetőinek tulajdonába került.

A Central Médiacsoport menedzsmentje a tranzakciót követően elhatározta a N-U-R Kft-ből és a Thomas Cook Air Kft-ből álló un. Neckermann Magyarország Cégcsoport átszervezését, megadva ezen belül a saját befektetői célok megvalósítása mellett annak esélyét is, hogy az utazási vállalkozó tevékenység új alapokra helyezve folytatható, illetve újraépíthető legyen.

A több lépésből álló átszervezés keretében a Thomas Cook Air Korlátolt Felelősségű Társaság cégneve NUR TRAVEL Utazás Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság elnevezésre változott, és a Central Médiacsoport menedzsmentje felajánlotta a cég megvásárlásának lehetőségét a cég vezetői (Békefi Veronika és Szvoboda János) részére, azzal, hogy ezt a céget jelölte ki az utazásszervezési tevékenység újraépítésére és jövőbeli folytatására.

A közhitelű nyilvántartás adatai szerint a NUR Travel az Európai Utazási Biztosító Zrt-nál rendelkezik 416 millió forintos vagyoni biztosítékra vonatkozó biztosítással.

Az ajánlat elfogadását követően a társaságot a vonatkozó feltételek teljesítése után bejelentették az utazásszervezők nyilvántartásába. Ezzel párhuzamosan a N-U-R Kft. az átszervezés részeként az utazásszervezői tevékenységét megszüntette, és a továbbiakban csak utazásközvetítéssel, valamint utazásszervezésnek nem minősülő utazási szolgáltatások értékesítésével foglalkozik.

Az átszervezés egyik utolsó lépéseként a NUR TRAVEL Kft. megvásárolta a N-U-R Kft. üzletrészeit, így az átszervezés végeredményeként a N-U-R Kft. a NUR TRAVEL Kft. leányvállalata lett.

Az átszervezés után a N-U-R Kft-ből és a NUR TRAVEL Kft-ből álló „Neckermann Magyarország Cégcsoport" önálló, magyar magánvállalatcsoportként működik tovább – zárul a közlemény.