Neckermann Polska – mi lesz a szállásokkal?

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 28. 21:54

Lengyelországban nem ijedtek meg attól, hogy csődbe ment a Neckermann ottani érdekeltsége is, mert nem volt túl nagy súlya az idegenforgalmi piacon, ám ettől még nem alszanak nyugodtan az ágazat vállalkozásai.

A Neckermann Polska csődje nem fog negatívan hatni a lengyel utazási irodákra – nyugtat meg mindenkit a három nagy lengyel utazási iroda, az Itaki, a Rainbow és a TUI képviselője.

A brit Thomas Cook bedőlése lehet az igazi csapás a turisztikai ágazatra, mert az számos szálloda bezárásával végződhet, azokéval is, ahova a lengyel turisták járni szoktak.

Az egyik nagy szálloda vezetője a portállal beszélgetve elmondta, az ágazatban hónapok óta nyílt titok volt, hogy a brit cég bajban van, így nem okozott nagy meglepetést a csődje Lengyelországban sem – szemlézte a lengyel sajtót a napi.hu.

A Neckermann Polskának nagy múltja volt, de ezzel nem volt arányban a befolyása, ugyanis csak 100 ezer ügyfele volt, s ezeknek is csak egy része élt az iroda által felkínált repülési lehetőségekkel.

Bár a Neckermann Polska nagy múltú, de ezzel nem volt arányban a befolyása, ugyanis csak 100 ezer ügyfele volt

Fotó: wiadomosci.onet.pl

A szállodák megbízható fizetőknek tartják a lengyel utazási irodákat, a turistáknak tehát nem kell félniük attól, hogy váratlanul pénzt kérnek olyasmiért, amit már az utaztatójuknak kifizettek. Ugyanakkor a szakértők szerint a Cook csődje magával ránthat olyan hoteleket, amelyek sokéves szerződéseket kötöttek a vállalattal.

A történet végén egyes szállodák új tulajdonosokhoz kerülhetnek, akik módosíthatnak a korábbi szállásfeltételeken.

A TUI lengyelországi vezetője egyetért ezzel az értékeléssel. Számos hotel a Thomas Cookkal dolgozott együtt, így kifizetetlen számlák maradhattak náluk a vállalat fizetésképtelenné válása nyomán. Magyarán az utazásszervező közvetve rájuk hagyhatta adósságai egy részét, ami esetleg a csődjükhöz vezethet. A legnehezebb helyzetben Törökországban, Görögországban és Spanyolországban lévő szállodák lehetnek.

Kapcsolódó cikkek

Thomas Cook-cunami világszerte

2019. szeptember 26.