Négy év hat hónap börtön a repjegyes csalónak

Forrás: MTI

 2023. május 20. 09:08

Négy év hat hónap börtönbüntetést kapott egy férfi, aki több száz embert károsított meg "rezsicsökkentő" ajánlataival és olcsó repülőjegyek ígéretével – közölte az ügyben másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék.

Az ítélet szerint a vádlott 2016 és 2017 között Magyarország területén jogtalan haszonszerzési célból internetes hirdetés útján úgynevezett "fűtés- és áramdíj nullázó termékcsomag", "rezsicsökkentő", "energiaoptimalizáló", továbbá "környezetbarát házi energiatermelő" rendszer bérletét ajánlotta fel a megtévesztett sértetteknek.

Ezen felül a férfi 2013 novemberében tulajdonosként belépett egy, a Thaiföldi Királyságban bejegyzett, búvároktatással foglakozó vállalkozásba, majd később a cég egyik tagjának hamisan azt állította, hogy üzletet kötött egy nemzetközi légitársasággal, ezért az ő cégén keresztül olcsóbban lehet repülőjegyekhez jutni.

A csaló csak beszedte a pénzt, de repülőjegyet nem adott cserébe

Fotó: 123rf.com

A hirdetésre jelentkezőknek a repülőjegy árát a vádlott szlovák cégének számlájára kellett átutalniuk. A férfi vállalkozása azonban nem állt szerződéses kapcsolatban a légitársasággal, a vádlott célja a sértettek megtévesztése és az általuk átutalt összegek megszerzése volt – olvasható a bírósági közlésben.