Négy hétvégén lesz zárva a Szabadság híd

Forrás: MTI

 2017. június 03. 17:20

A nyár négy hétvégéjén zárják le a gépjármű- és villamosforgalom elől a Szabadság hidat, azt a gyalogosok, kerékpárosok vehetik majd birtokba - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

A fővárosi önkormányzat úgy döntött, hogy a híd június 17-18-án és 24-25-én, valamint augusztus 5-6-án és 12-13-án lesz lezárva - mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra.

Közölte, az említett hétvégeken szombat hajnali négy órától vasárnap éjfélig lesz lezárva a Szabadság híd a gépjárműforgalom elől.
Szalay-Bobrovniczky Alexandra elmondta, a biztonsági szempontok elsődlegesek, és felhívta a figyelmet arra, hogy a híd főtartó felső ívére nem szabad felmászni. Emlékeztetett, korábban Tarlós István főpolgármester közölte, ha valaki felmászik a turulhoz, visszavonják a döntést.

Mint mondta, a hídon a lezárást követően nem szeretnének kereskedelmi tevékenységet, "zsibvásárt". "Az a célunk, hogy a tavalyihoz hasonlóan ez egy szabad tér legyen, akinek van kedve elnyalni ott egy fagyit vagy leülni és nézni a Dunát, az megtehesse" - fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Alexandra.

Kapcsolódó cikkek