Négycsillagosra emelte a budapesti repülőtér minősítését a Skytrax

Forrás: turizmus.com

 2023. május 03. 15:24

A Skytrax nemzetközi légiközlekedési kutatási szervezet idén márciusban háromnapos audit keretében, ötszáz szempont figyelembevételével vizsgálta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szolgáltatásainak színvonalát, és a korábbi háromról négycsillagosra emelte a repülőtér minősítését.

Újabb elismerést kapott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, miután a Skytrax háromnapos, minden szolgáltatásra kiterjedő audit eredményeképp négycsillagosra emelte a légikikötő minősítését. A szállodák rangsorolásához hasonlóan a független szakértők ebben az esetben is az 1 és 5 csillagos szint közötti rangsorolást végzik el, csak épp repülőterekre szabva: a minősítési folyamat során több mint ötszáz teljesítménymutató alapján vettek górcső alá minden olyan szolgáltatást és területet, amelyekkel az utasok találkozhatnak – tájékoztatta lapunkat a Budapest Airport.Az ellenőrzést végző szakemberek más repülőterek számára is pozitív példaként emelték ki a gyorsan haladó, hatékony, hosszú sorok nélküli biztonsági ellenőrzést, a várakozási idő számos helyen történő megjelenítését, a repülőtér egyedülállóan esztétikus dizájnját, illetve az 1. mólón található gyermekjátszót és a mozgáskorlátozott utasok számára kialakított, kórházi ággyal és emelőszerkezettel is felszerelt létesítményeket.

A Skytrax négycsillagosra emelte a ferihegyi repülőtér minősítését

Fotó: Budapest Airport

 

Szintén példaértékűnek ítélték az auditorok a repülőtéren ingyenesen rendelkezésre álló, minőségi babakocsi használat lehetőségét, és az elérhető poggyászkocsik nagy számát.

A négycsillagos minősítéssel a budapesti reptér többek között olyan létesítményekkel került egy súlycsoportba az utazási élmény terén, mint a londoni Heathrow, az amszterdami Schiphol, illetve a barcelonai és a bécsi légikikötő.

Ezt megelőzően a szervezet 2019-ben végzett hasonló vizsgálatot, ekkor még háromcsillagosra értékelve a budapesti légikikötőt. A közlemény szerint a Budapest Airport minőségi szolgáltatások fókusszal újraalkotta vállalati stratégiáját, melynek egyik fő célja a négycsillagos minősítés elérése volt. A stratégiai célkitűzések végrehajtására egy dedikált szervezeti egységet is létrehoztak, amely a repülőtéri szakterületekkel közösen dolgozik a még jobb utasélményért. A tagok elkészítették a repülőtér átfogó értékelését, amely alapján részletes akciótervet dolgoztak ki, és megvalósították a további minőségfejlesztéshez szükséges projekteket – írták.