Négyszáz millió eurós állami kölcsönt kap az Alitalia

Forrás: turizmus.com

 2019. december 03. 15:19

További 400 millió eurót biztosít az olasz kormány a meghiúsult privatizáció után az Alitalia számára. A csődvédelemben működő cégnek jövő május végéig kell új tulajdonost találnia.

Az eddigi 900 millió eurós hitel után most az idén felállt új olasz kormány ismét kisegíti a csődvédelemben működő Alitaliát, és meghosszabbítja a privatizációs folyamat határidejét is a Flightglobal cikke szerint – tudósít az airportal.hu.

Az újabb kölcsön a közlés szerint a céget felügyelők azon „stratégiai kezdeményezéseit” támogatja majd, hogy a légitársaságot hatékonyabbá tegyék.

Még mindig kérdéses az Alitalia jövője

Fotó: Wikimedia Commons

A privatizáció levezénylésével megbízott olasz államvasutak (Ferrovie dello Stato, FS) nem tudott megegyezni az infrastruktúra-üzemeltető Atlantia holdinggal, ezért a november 21-i határidőre nem született megegyezés a Delta Air Lines részvételével tervezett privatizációról. Az Atlantia számos feltételt támasztana a részvételéhez, de ezeket egyelőre nem látta teljesítettnek.

Ugyanakkor az FS is úgy nyilatkozott, hogy hiányoznak fontos részletek egy végleges megállapodáshoz. A Lufthansa változatlanul csak előzetesen áramvonalasított, átszervezett Alitalia iránt érdeklődne.