Négyszer kevesebb szlovén turista jön hozzánk, mint japán

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 08. 13:49

A magyar–szlovén turisztikai kapcsolatok előmozdításáról tárgyalt Bienerth Gusztáv kormánybiztos Szlovéniában. A megállapodás része, hogy a felek együttműködnek a szlovén turisztikai hivatal budapesti irodájának megnyitásában.

A turizmusért felelő magyar kormánybiztos a szlovén fél meghívására részt vett a Bledi Stratégiai Fórumon, valamint az annak keretében megtartott a „Biztonság és fenntarthatóság a turizmusban" című panelbeszélgetésen, és külön megbeszélést folytatott Zdravko Počivalšek, szlovén gazdasági miniszterrel – adta hírül a Magyar Turisztikai Ügynökség.

 

Ennek során a felek megállapodtak, hogy a magyar–szlovén turisztikai munkacsoport következő ülésére novemberben, Mariborban kerül sor, és együttműködnek a szlovén turisztikai hivatal budapesti irodájának megnyitásában. A találkozón szó esett még a közös turisztikai fellépés lehetőségeiről a Távol-Keleten, és mindazokról a teendőkről, amellyel növelni tudják a kétirányú turisztikai forgalmat.

Ezzel kapcsolatban Bienerth Gusztáv kifejtette, hogy alacsonynak tartja a szlovén beutazó turisták számát, hiszen a jóval távolabbról érkező japán beutazó turisták száma a szlovénok négyszerese.  A jószomszédi viszony és a hagyományosan szoros gazdasági kapcsolatok, ennél lényegesen több lehetőséget rejtenek. Ennek a kiaknázása és tartalommal való megtöltése közös cél és közös feladat.

A magyar kormánybiztos hivatalos budapesti látogatásra hívta meg a szlovén gazdasági minisztert, és a legnagyobb helyi utazásszervező cég, a KOMPAS vezetőjét a további együttműködés érdekében.