Nem ártottak Trump intézkedései az amerikai beutazó turizmusnak

Forrás: turizmus.com

 2017. június 11. 08:14

Jóval több nemzetközi turistaérkezést regisztráltak áprilisban az USA-ban, mint amire az amerikai utazási iparágat képviselő U.S. Travel Association számított a növekedés lassulása és Trump elnök utazással és bevándorlással kapcsolatos, sok vitát kiváltó intézkedései alapján.

A meglepetésszerű emelkedés mintegy 4 százalékos tavalyhoz képest, a növekedés üteme ugyanakkor nem volt olyan mértékű áprilisban, mint márciusban.

Az áprilisi adatok azért különösen lényegesek, mert az USA-ba látogatók utazásuk előtt átlagosan 56,9 nappal hozzák meg utazási döntéseiket, így Trump január végi, illetve februári intézkedéseinek hatásai elvileg áprilisra váltak nyilvánvalóvá.

A New York-i Szabadság-szobor

Fotó: Wikimedia Commons

A U.S. Travel Association elnök-vezérigazgatója, Roger Dow azonban úgy gondolja, nem szabad garantáltnak tekinteni, hogy ez a pozitív trend tartós is marad. Továbbra is azt az üzenetet kell közvetíteni a külföld felé, hogy miközben az USA le van zárva a terrorcselekmények elől, az üzleti élet előtt nyitva áll. Szerinte nem szabad kockáztatni azt a 15,3 millió munkahelyet, amely az utazástól függ. Emlékeztetett Wilbur Ross amerikai kereskedelmi miniszter legutóbbi nyilatkozatára, mely szerint az iparágnak jelentős szerepe van a gazdasági növekedésben, az exportnövekedésben és a munkahelyteremtésben.