Nem az utazásközvetítők felelősek a Green-ügyben

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2017. július 06. 12:57

Megelégelte a Green Holidays-károsultak inzultusait Gruber Csaba, aki az egyik legrégebbi és legnagyobb utazásközvetítő hálózattal rendelkező cég tulajdonosaként úgy érzi, szót kell emelni a viszonteladók védelmében.

„Bárki is felelős a Green Holidays Kft. csődjéért, mélyen elítélem, a felelősök között azonban nincsenek ott a jogszerűen működő utazásközvetítők" – szögezte le lapunknak Gruber Csaba.

A 21 éve működő GRUBER Travel tulajdonos-ügyvezetője azért érezte úgy, hogy szót kell emelnie a szakmája védelmében, mert az elmúlt napokban a saját 7, elsősorban bevásárlóközpontokban működtetett irodáikban megjelent Green Holidays-károsult utasok egy része is, de különösen a közösségi médiában megnyilvánulók a viszonteladókat hibáztatják, hogy azok miért nem figyelmeztették őket a Green-utakkal kapcsolatos kockázatokra.

Gruber Csaba információi szerint a Green Holidays árualapja 200-250 utazási irodában volt foglalható szerte az országban

 

A török és mediterrán térségre specializálódott GRUBER Travelnél cirka 100 foglalást – átlagosan 2-3 fővel számolva ez kb. 200-300 utast jelenthet – érintett a Green Holidays csődje. Ennek a bevételnek a kiesése nem rendíti meg a céget, mert az évi 6-8000 utasuk közül ilyenkor a nyári főszezonban naponta 50-100-an utaznak el a több mint 100 magyar és külföldi utazásszervező partnerük szervezésében.

„Sokkal jobban megráz bennünket a közösségi médiában az üggyel kapcsolatban zajló mocskolódás, és különösen a teljesen vétlen irodai munkatársaink inzultálása, akik a legjobb tudásuk és szakmai tapasztalataik birtokában végezték és végzik az utak értékesítését" – fogalmazott a szakember.

A legabszurdabb vádnak azt tartja, hogy a közvetítőnek bizalmatlanságra adhatott volna okot a Green Holidays „alacsony" vagyoni biztosítéka – valójában a tavasszal megemelt 500 millió forintos kauciójával a Green ott volt a Magyarországról charterjáratokat üzemeltető irodák toplistáján, egészen pontosan a hatodik legnagyobb vagyoni biztosítékkal rendelkezett.

Ők az elmúlt napokban mindent megtettek a károsult ügyfeleik pontos és jogszerű tájékoztatása érdekében, valamint 10 millió forint körüli összeget fizettek vissza azoknak, akiknek a foglalására még nem volt visszaigazolt szerződésük a Green Holidays Kft.-től. Ezek döntően a csőd előtti pénteken meghirdetett Black Friday-akcióra érkezett foglalások, amit a hétvége miatt még nem volt ideje az utazásszervezőnek visszaigazolni – s amíg ez nem történik meg, addig az utazásközvetítő a jogszabály szerint nem utalja tovább az utazásszervezőnek az utas által befizetett pénzt. Eddig a pontig felelős tehát a közvetítő az utas pénzért, az utazási szerződés visszaigazolásától számítva azonban minden felelősség az utazás szervezőjét, jelen esetben a Green Holidayst terheli – mutatott rá az ügyvezető.

Gruber Csaba hangsúlyozza: utazásközvetítőként csak utazási ötleteket és ajánlatokat adhatnak, a felelős döntést maga az ügyfél hozza meg, amikor aláírja a szerződést, hogy hová, mikor, mennyiért és melyik utazásszervező szervezésében utazik. Tapasztalataik szerint a Green Travel márkanév eladta önmagát, hozzájuk sok vevő már konkrét, az interneten előre kiválasztott út foglalására érkezett, s kifejezetten ragaszkodott ehhez az utaztatóhoz. Információ szerint az utód Green Holidays Kft. árualapja 200-250 utazási irodában volt foglalható szerte az országban.

A szakember bízik abban, hogy feltárják minden érintett felelősségét az egész utazási szakmára árnyékot vető csődben, megvizsgálva többek között azt is, hogy vajon az utazási irodák tevékenységét szabályozó jogi környezet kialakításakor és betartásának ellenőrzésekor mennyire körültekintően jártak el az illetékes szervezetek.