Nem bírta a reptéri busz a fesztiválozók rohamát

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 17. 14:35

„Így hagy ott a BKK a megállóban – a mai napon is szégyenteljes színvonalat nyújtott a budapesti repülőtéri busz” – posztolta a Közlekedő Tömeg.

A közösségi közlekedéssel foglalkozó Facebook-csoport a budapesti turizmus szégyenfoltjának minősítette, hogy a Deák téren kígyózó sorok ellenére a forgalomirányítók nem indítottak újabb járatokat a Liszt Ferenc repülőtérre. Mint írták, miközben az idegenforgalom számai évről évre rekordokat döntenek, és nagyszabású nemzetközi reklámkampány csábít még több utazót Budapestre, a menetrenddel csak esetlegesen egyező időpontokban induló buszokra már a végállomáson sem lehet felférni.

A Deák Ferenc téri végállomásról a Sziget-fesztivál zárónapja utáni napon, kora este egymás után négy ugyan négy busz indult, de az sem volt elég, a következő megállóban pedig százas nagyságrendű utas próbált feljutni a járatokra, hiába.

Türelmes közlekedő tömeg

Fotó: facebook.com/kozlekedotomeg

„Az utasok ilyen zsúfoltságban búcsúznak a várostól és az országtól a kora esti forgalomban a repülőtérig tartó 50 perces úton. Láthatóan az augusztusi turistaszezon is felkészületlenül érte a fővárosi közlekedési céget” – állapítja meg a Közlekedő Tömeg csoport.

A civil szervezet már csaknem egy éve javasolta, hogy a városközpont és a repülőtér közötti busz a nappali órákban egész nap 10 percenként induljon. A finanszírozás nem lehet akadály, hiszen az emelt viteldíj mellett a járat még így is nyereséget termelne az önkormányzatnak – állapítják meg a fővárosi közlekedés kritikusai.