Nem engedik be Izraelbe, ha korábban Kínában járt

Forrás: turizmus.com

 2020. február 03. 18:14

Az izraeli hatóságok minden olyan utastól megtagadják a belépést Izrael területére, aki az indulását megelőző 14 nap során Kínába látogatott.

A kínai koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében bevezetett izraeli egészségügyi óvintézkedésekről a Wizz Air tájékoztatta lapunkat.

Mint írják, február 3-án helyi idő szerint 12 órakor az izraeli kormány megtette a szükséges lépéseket, hogy megakadályozza a koronavírus behozatalát az országba. Az intézkedések visszavonásig érvényesek. A hatóságok minden olyan utastól megtagadják a belépést Izrael területére, aki az indulását megelőző 14 nap során Kínába látogatott. Az érintett utasokat a légitársaságok kötelesek visszaszállítani az indulási országba.

A közlemény szerint az utasoknak az indulási repülőtéren, az utasfelvételi folyamat során kell beszámolniuk korábbi utazásaikról. Az ekkor megadott információt a bevándorlási hatóságok mind az indulási, mind az érkezési repülőtéren ellenőrzik.

Izrael lezárta kapuit azok előtt, akik esetleg megfertőződhettek Kínában

Fotó: 123rf.com

A Wizz Air arra kéri utasait, akire érvényes a beutazási tilalom, és emiatt törölni vagy módosítani kívánja meglévő foglalását, hívja fel a légitársaság telefonos ügyfélszolgálatát.

Fontos kivétel, hogy az izraeli útlevéllel utazó, illetve izraeli állampolgársággal rendelkező utasokat nem érinti az intézkedés. Ezek az utasok beléphetnek Izraelbe, és az érkezés után az izraeli hatóságoktól kapnak tájékoztatást a további lépésekről.