Nem érdemes bombával fenyegetőzni

Szerző: Veér Jenő

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 23. 10:50

Egy angol utas késésben volt, ezért felhívta a London gatwicki repülőteret azzal, hogy a repülőgépén bomba van. Gondolta, így késlelteti az indulást, és még el tudja érni a gépet.

A  47 éves Jacob Meir Abdellak évek óta Angliában él brit  állampolgárként. Los Angelesbe akart utazni, késésben volt, és úgy gondolta, hogy ha a bombariadó miatt elhúzódik az indulás, és még el tudja érni a gépet. Ebben nem is tévedett, mert az utasokat kiszállították, a  rakományt újabb biztonsági ellenőrzésnek vetették alá,  csak emiatt a gép jó másfél órás késést szenvedett. Ehhez jött még az, hogy a korábban kapott slot-ot (résidőt) is lekéste, így még tovább kellett várakoznia – számol be a történetről a luchgtvaartnieuws.nl. Mr. Abdellaknak azonban dupla pechje volt aznap, mert hiába volt még a gép a földön az ellenőrzés miatt, a komputerek az utasfelvételt lezárták, így ő már nem tudott bejelentkezni, mert nem jelent meg időben.

Néha a gép lekésése a kisebb baj

Fotó: pixabay.com

A pechszéria folytatódott: az utas azt a hibát is elkövette, hogy tizenegy nappal később ugyanarról a telefonról próbált helyet foglalni egy másik Los Angelesbe induló járatra. Azonosították, és a gatwicki repülőtéren letartóztatták. A kihallgatása során végül bevallotta, hogy ő volt a tettes. Mr. Abdellakot nyomban letartóztatták a polgári repülés biztonságának tudatos veszélyeztetése, szándékos károkozás és a légitársaságnak komoly anyagi és presztízsveszteséget okozó tevékenység miatt. A bíróság az őrizetbe vétel után két nappal gyorsított eljárással tíz hónapos elzárásra, és az okozott kár megfizetésére ítélte. A végrehajtást megkezdték.