Nem indít és nem fogad járatokat Charleroi repülőtere

Forrás: MTI

 2022. október 18. 16:34

A biztonsági szolgálat sztrájkja miatt kialakult zsúfoltság, valamint a földi kiszolgálás ellehetlenedése miatt nem indít és nem fogad gépeket a magyarországi légijáratokat is kiszolgáló belgiumi Charleroi nemzetközi repülőtér - tájékoztatott a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap.

A beszámoló szerint a repülőtér igazgatósága közölte, a légikikötő lezárásáról szóló döntés az utasok biztonsága érdekében született. "Az utazók biztonságának megőrzése érdekében a továbbiakban nem lesz lehetőség a repülőtéri terminálok elérésére, ahogy a belépésre sem a repülőtér teljes területére" - fogalmaztak.

A reptéri dolgozók sztrájkja miatt várhatóan egész héten nem indít és nem fogad járatokat a belgiumi repülőtér

Fotó: 123rf.com

A charleroi-i repülőtér biztonságáért felelős vállalat munkatársai hétfőn kezdtek sztrájkba azért, mert a légikikötő közbeszerzés útján, egy újabb cég bevonásával kívánja végeztetni a beengedést és a csomagellenőrzést.

A repülőtér vezetősége szerint egy újabb cég bevonására azért van szükség, mert az elmúlt években "előfordultak visszatérő problémák" amiatt, hogy a feladatokat egyetlen szolgáltatónak kellett ellátnia. A szolgáltatás folytonosságának biztosításához elengedhetetlen a feladatok megosztása két cég között - írták.

Az újabb cég bevonása nem befolyásolja a foglalkoztatást, sem a díjazás mértékét - tették hozzá.

A munkabeszüntetés miatt hétfőn nehezen volt megközelíthető a charleroi-i repülőtér, a biztonsági szolgálat a helyszínre vezető körforgalom közlekedését lassította.

A beszámoló szerint a sztrájk valószínűleg szerdán, illetve a hét hátralévő részében is folytatódik. A repülőtér vezetése közölte, egyes légitársaságok már döntöttek arról, hogy járataik nagy részét Brüsszelbe, a Zaventem nemzetközi repülőtérre irányítják át, néhány légicég azonban valószínűleg az összes charleroi-i járatát törli a következő napokban.

Kapcsolódó cikkek