Nem indul újra jövő nyáron a LOT Budapest–New York járata

Forrás: turizmus.com

 2022. november 10. 16:10

A LOT lengyel légitársaság foglalási rendszeréből eltűntek a jövő nyárra tervezett, Budapest és New York-JFK közötti járatok.

A foglalással rendelkező utasoknak varsói átszállást ajánl a cég – figyelt fel rá az Airportal.hu.

A korábban tervezett menetrend szerint – a szeptember végétől jövő nyár elejéig tartó szüneteltetés után – a járatok 2023. június 2-ától hetente három alkalommal (kedd, péntek, vasárnap) közlekedtek volna, azonban szerdán délelőtt eltűntek a foglalási rendszerekből.

A foglalással rendelkező utasoknak – akik automatikus e-mail üzenetben kaptak tájékoztatást – ugyanarra a napra varsói átszállással ajánlottak fel alternatívát.

Nem indul újra jövő nyáron a LOT Budapest–New York járata

Fotó: 123rf.com

Mint azt korábban megírtuk, két év kihagyás után idén nyáron indult újra a LOT Budapest–New York járata.

Az Airportal most arra is felhívja a figyelmet, hogy Varsó és New York között 2023. június 1-től heti 11-ről 14-re emeli járatainak számát a LOT, tehát a budapesti kapacitást a lengyel fővárosba teszik át.

Azonban a Budapest–New York útvonal eltávolításával egyidejűleg a Budapest–Szöul útvonalon sűrítést tervez a lengyel légitársaság: 2023. március 27-étől heti 2 helyett 3 járat fog közlekedni Dél-Korea fővárosába, írja a légi közlekedési portál.