Nem marad el a berlini ITB

Forrás: turizmus.com

 2020. február 25. 15:42

Alaptalanok a pletykák, megtartják március 4–8. között az ITB turisztikai szakvásárt Berlinben.

Február 24-én kiadott közleményükben a világ egyik legjelentősebb turisztikai szakvására, a berlini ITB szervezői megerősítették, hogy a kiállítást az eredeti terveknek megfelelően megtartják március 4. és 8. között.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a német turisztikai szakmai szövetség, az AUMA, a német vásárszervezők, illetve az ITB Berlin szervezői számára elsődleges szempont a kiállítás résztvevőinek biztonsága és egészsége.


Mint írják, figyelemmel kísérik az eseményeket, és folyamatos kapcsolatban állnak a német egészségügyi hatóságokkal. Amennyiben bármilyen szempontból változna a helyzet, megfogadják a hatóságok javaslatait, és életbe léptetik a szükséges intézkedéseket.

Ugyanakkor a Német Szövetségi Egészségügyi Minisztérium, összhangban a Robert Koch Intézettel bejelentette, hogy jelen pillanatban nincs bizonyíték arra, hogy a vírus megjelent volna Németországban. „Ennél fogva a németországi fertőzésveszély jelenleg alacsony" – közölték.

Nincs szükség a szakvásárok bármilyen korlátozására jelenleg Németországban – szól az AUMA álláspontja.

Németország nem korlátozza a kínai, ázsiai vagy olasz állampolgárok beutazását sem. Az uniós ajánlásokkal összhangban ugyanakkor az európai repülőtereken landoló utasokat kikérdezik arról, hogy jártak-e fertőzött térségben, illetve álltak-e kapcsolatban olyan személyekkel, akik megbetegedtek.

Mindenesetre a kiállítók és a látogatók védelme érdekében az ITB területén extra tisztasági és fertőtlenítési intézkedéseket vezetnek be.

Ezen felül azt is javasolják, hogy a vásáron résztvevők kövessék a Robert Koch Intézet által javasolt óvintézkedéseket: gyakran és alaposan mossanak kezet, figyeljenek oda a köhögésre és a tüsszentésre, és kerüljék a kézfogást másokkal!