Nem rendezik meg a Giro d'Italiát

Forrás: turizmus.com

 2020. március 13. 12:19

Az Európában kialakult súlyos járványügyi helyzet miatt 2020. májusában nem lesz lehetőség megszervezni Magyarországon a Giro d’Italia első három szakaszát, a Grande Partenzát - írta Facebook-posztjában Révész Máriusz kormánybiztos.

Nem sokkal azután, a kerékpározás és aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos ezt bejelentette,

a főszervező RCS Sport sajtónyilatkozatban tájékoztatott, hogy az egész versenyt elhalasztják.

Az új dátumról csak április 3-a után dönthetnek, amikor az Olasz Köztársaság Miniszteri Tanácsának a koronavírus megfékezésére hozott intézkedésekről szóló rendelete hatályát veszíti.

Az elmúlt három hétben több egyeztetés történt a magyar és olasz szervezők között, a hazai szervezőbizottság többször jelezte, hogy a verseny nem veszélyeztetheti a magyar emberek biztonságát, egészségét, ezért egyre kisebb az esély a Giro magyarországi rajtjának megrendezésére - írta Révész Máriusz.

A szervezők mindent elkövetnek, hogy egy későbbi időpontban  Magyarországról indulhasson a Giro d'Italia

Fotó: Facebook

Sajnos Olaszországban napról napra súlyosabb méreteket öltött a járvány, és a megbetegedések, valamint az áldozatok száma is folyamatosan növekedett, ennek következtében az olasz kormány az egész országra kiterjedő karantént hirdetett.

Március 12-én videókonferencia keretében a Giro d'Italia magyarországi rajtjának szervezőbizottsága jelezte az olasz partnernek, hogy az eredetileg tervezett időpontban a Giro rajtja Magyarországon nem rendezhető meg - írja Révész Máriusz.

Mauro Vegnivel, az olasz jogtulajdonos RCS Sport versenyigazgatójával a felek megállapították, mindkét fél célja a szerződés módosítása annak érdekében, hogy egy későbbi időpontban Magyarországról induljon a Giro d'Italia.