Nem Uber, de hasonlít

Forrás: turizmus.com

 2016. október 19. 17:09

Amint arról már szeptemberben hírt adtunk, Car4you néven megalakult egy mobilapplikáción alapuló autó- valamint sofőrbérlő cég, amelynek első egyhónapi működéséről tartottak tájékoztatót szerdán.

Az indulást követő első hónapban már több mint tízezer érdeklődő töltötte le az Androidon és iOS-en elérhető applikációt. Közel hétezer regisztráló pedig már igénybe is vette valamelyik lehetőséget.

Az alkalmazás fejlesztése során az Uberhez hasonló felhasználói élmény kialakítására törekedtek az ötletgazdák. Az utazni vágyók minden információt megkapnak a telefonjukra letöltött applikáción keresztül, de különleges esetekre a felek megoszthatják egymással elérhetőségeiket. A szolgáltatás alapdíj mellett, idő és távolság alapján előre meghatározott, fix áron vehető igénybe és kifizethető az integrált bankkártyás fizetési rendszer segítségével, vagy akár a bérlés után közvetlenül, készpénzben is. Jelenleg több mint ötven bérelhető autóval működik a rendszer, de az újabb partnerek jelentkezésének köszönhetően folyamatosan bővül a járműpark.

Elsősorban és szándékosan az autó- és sofőrbérlési tevékenységet hangsúlyozta az Application Operator Kft. szóvivője, Tatár Jeromos, majd elmondta, hogy 50-60, különböző minőségű, kategóriájú autóval dolgoznak. Ha valaki autót és sofőrt is rendel, akkor elviszik oda, ahová szeretné, olcsóbban – 210 forint/kilométeres tarifával – mint a taxisok, tehát mégiscsak a taxivállalatok konkurenciájának számítanak.

Azt kifejezetten kérte,  hogy ne hasonlítsa senki a céget az Uberhez, ám tagadhatatlanul sok a hasonlóság. Már csak amiatt is, hogy nem egy mobilszámot kell felhívni, hanem egy applikáción alapul a megrendelés, ráadásul a cég médiakommunikációjában is utal az Uberre.

Hogy miként zajlik például egy reptéri előrendeléses fuvar, „az még kidolgozás alatt áll", ahogyan az sem egyértelmű, hogy mi a helyzet akkor, ha valaki több helyre is utazik, közbeiktatva egy-egy megállót. Az applikáció egyelőre point-to-point megrendeléseket tud kezelni.

Főleg Budapesten és az agglomerációban dolgoznak, de azt sem zárják ki, hogy ha szükséges, akkor határt átlépő fuvart is vállalnak.