Nem változnak a balatoni hajójegyárak

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. február 18. 15:05

Idén is húsvétkor indul a balatoni hajózási szezon, az első menetrendi és sétahajók nagyszombaton hagyják el a kikötőt. A Bahart idén sem változtat a hajójegyárakon.

Nagyszombaton fut ki az idei első hajó a Balatonon, a siófoki kikötőből. Ezután, a hagyományok szerint Füreden kerül sor a szezonnyitó ünnepségre - értesült a Turizmus.com.

Hasonlóan a múlt évhez, a Balatoni Hajózási Zrt. idén sem változtat a személy- és a sétahajó tarifákon.

Miközben a társaság vezetői izgatottan készülnek az új hajók fogadására, folyamatosan és kiemelt források felhasználásával végzik a már meglévő vízijárművek felújítását, szezonkezdésre való felkészítését is. Köszönhetően a jó időnek, zavartalanul folynak a hajófelújítások a Bahart siófoki sólyaterében.

Február 18-tól új menetrend szerint közlekednek a balatoni kompok, az első nagyhajó a szántódi révből reggel 7 órakor indul, és este 8-ig óránként közlekedik. Tihanyrévből reggel negyed 8-kor fut ki az első, és este negyed 7-kor az utolsó járat.

bahart_fb

Hasonlóan a múlt évhez, a Balatoni Hajózási Zrt. idén sem változtat a személy- és a sétahajó tarifákon

Fotó: BAHART/Facebook

A Bahart ismét arra hívja fel a kompokon utazók figyelmét, hogy a révkikötők teljes területén, továbbá a kompok nyitott és zárt utastereiben - a hat évesnél fiatalabbakat kivéve - kötelező a maszk viselése.

„A járványügyi kockázat csökkentése érdekében kérjük: mellőzzék a pénztáraknál a készpénzzel történő fizetést, ehelyett használják az érintős bankkártyájukat” - áll a hajózási társaság február 18-án kiadott közleményében.