Nem változnak a belépőjegy árak a Halászbástyánál

Forrás: turizmus.com

 2015. március 17. 15:39

A kerületi képviselőtestület döntése értelmében a Halászbástya felső kilátószint és a Szent Mihály Kápolna belépőjegy árai változatlanok lesznek a turisztikai főszezonban.

Március 16-tóláprilis 30-ig reggel 9-től este 7-ig, május 1-től október 15-ig reggel 9-től este 8-ig a teljes árú látogatójegy 700 forint, a 14 éven aluliak és a diákigazolvánnyal rendelkezők, a magyar és uniós országok nyugdíjasai, valamint a Kerület Kártya birtokosai  50 százalékos kedvezményt kapnak ebből az összegből – tudható meg az egyik I. kerületi orgánumból.

Ingyenes a belépés a 6 éven aluli gyermekeknek, a rendészeti szervek és a mentők dolgozóinak, a polgármesteri hivatal és a műemlékvédelmi hatóság hivatalos személyeinek, az arcképes igazolvánnyal rendelkező idegenvezetőnek - amennyiben ötnél több turistából álló csoportot vezet - a rokkantnyugdíjasoknak, a hadigondozottaknak és a mozgássérülteknek.

A Budapest Kártya tulajdonosai 10 százalék kedvezményt kapnak.

Ezek szerint a turisták kora felől nem árt érdeklődni a csoportok vezetőinek, ezt nagyobb létszámú csapat esetén már hasznos a buszon megtudakolni, mert az uniós országok nyugdíjasaira is érvényes a kedvezmény.