Nem veti vissza a mediterrán országok turizmusát a Brexit

Forrás: turizmus.com

 2020. február 24. 09:11

Turisztikai szakértők azt jósolták, hogy a Brexit miatt kevesebb brit utazik majd a mediterrán országokba, de a januári foglalási adatok mást mutatnak, legalábbis a luxusutaknál.

A luxusutazásokra szakosodott brit Classic Collection Holidays partnerügynökeinek januári foglalásaiból az derül ki, hogy Spanyolország és Görögország az első és a második legnépszerűbb úti cél, és az olaszországi célállomások szintén kedveltnek bizonyulnak ebben az évben – írja a traveldailynews.com.

Az utazási irodák megnövekedett keresletet tapasztalnak, főleg az ünnepi időszakokra, Itália egész területén, de különösen az Amalfi-partszakasz és a tavak régiója népszerű –  olvasható a február 19-én megjelent cikkben. Kérdés persze, hogyan hat majd a keresletre a koronavírus miatt Olaszország két tartományában azóta bevezetett vesztegzár.

Amalfi a britek között is nagyon népszerű

Fotó:  Pixabay

A cég felmérése szerint jelentősen növekszik a nyári utazások száma a portugáliai Madeira szigetére. A januári foglalások azt sugallják, hogy az Atlanti-óceán úszó kertjének, ahogy a szigetet becézik,  ez lehet talán az eddigi a legjobb éve, ha a briteken múlik. Horvátország idén felsorakozott az öt legnépszerűbb nyári desztináció közé, legalábbis erre utalnak az előrejelzések.Az öt legkedveltebb úti cél a britek körében sorrendben a januári foglalási adatok szerint a következő: Spanyolország, Görögország, Olaszország. Portugália, Horvátország.A 2020-as év Egyiptom és Törökország is számára nagyszerűnek ígérkezik – jegyzi meg a Classic Collection Holidays által végzett felmérés. Sharm El Sheikh, Hurghada és Marsa Alam egyaránt nagyon népszerű a napozni vágyó brit turisták körében. Néhány nehéz év után Törökországot nevezi meg az elemzés az egyik feltörekvő desztinációnak, Máltával, Ausztriával és Montenegróval együtt.

A távoli úti célok szintén népszerűek, erős szezon  előtti igény mutatkozik Srí Lanka és Mauritius iránt, csakúgy, mint a Maldív-szigetek, Kenya és Tanzánia, illetve Vietnam és Dél-Afrika iránt.

A 30 éve működő Classic Collection Holidays termékmenedzsere megjegyezte:  növekedett a prémium hajókabinok iránti kereslet, és ugyanez figyelhető meg a magasabb szállodai szobakategóriák esetében is.