Német és lengyel chartercég dobta be a törölközőt

Forrás: fvw.com

 2018. november 16. 10:29

A Small Planet Germany, amely szeptemberben fizetésképtelenséget jelentett, október végén beszüntette működését. A cég lengyelországi leányvállalatával ugyanez történt.

A Németországban új piaci szereplőnek számító légitársaság szeptemberben jelentett fizetésképtelenséget, majd október 31-ével szüntette be működését, miután összes, tour-operátorokkal kötött szerződése véget ért, és nem sikerült új befektetőkkel megállapodnia. Ezzel 400 dolgozó veszítette el a munkahelyét - írta az fvw.com.

A lépéssel egy időben beszüntette tevékenységét a Small Planet lengyelországi leányvállalata is, ez derül ki a wikipedia vonatkozó oldaláról.

A németországi cég ügyvezető igazgatói, Andreas Wobig és Oliver Pawel egy holland befektetővel, az SMS Aviationnal tárgyaltak korábban, de végül nem sikerült megegyezésre jutniuk.

A Small Planet Germany ezen a nyáron hat darab A320-assal repült különböző üdülőhelyekre olyan tour-operátorok megbízásából, mint a TUI, Thomas Cook, a DER Touristik vagy az FTI.

Ezek a láncok októberben futottak ki. Az idei téli szezonra azonban nem tudott leszerződni a légitársaság, miután szeptemberben fizetésképtelenséget jelentett, az utazásszervezők pedig más légitársaságokat választottak a téli járatokhoz.

A légitársaságnak nemcsak a németországi, hanem a lengyel leányvállalata is megszűnt, a litván anyacég azonban tovább működik

Fotó: Facebook

A chartercég, amelynek 80%-os tulajdonosa a litvániai székhelyű Small Planet Airlines, azután jelentette be a fizetésképtelenséget idén szeptemberben, hogy korábban több hónapig meglehetősen problémás volt a működése. Jelentős járatkésések és gyakori járattörlések fordultak elő a nyár folyamán, ezek miatt pedig a légitársaságnak komoly kártérítést kell fizetnie az utasok számára. A két igazgató szerint ez vezetett a vállalkozás fizetésképtelenné válásához.

Kapcsolódó cikkek

Csődbe ment a Fáraók Tours

2018. november 09.