Német turizmus: főleg a nyugati tartományok remekeltek

Forrás: turizmus.com

 2019. október 18. 13:56

A Német Statisztikai Hivatal elemzése szerint Hamburg, Berlin és Bréma tudta felmutatni a legnagyobb vendégéjszakaszám-növekedést az elmúlt tíz évben.

Németország nagyon népszerű turisztikai célpont: az év első hat hónapjában 222,4 millió vendégéjszakát töltöttek el a németországi kereskedelmi szálláshelyeken, ami 3,8 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

A Német Statisztikai Hivatal most elemezte az elmúlt tíz év turisztikai fejlődését az egyes német államokban, amiről a VIMOSZ legfrissebb hírlevele számolt be.

A kutatás főbb megállapítása, hogy Berlin kivételével a keleti tartományok gyengébben fejlődtek, mint a nyugatiak.

Míg a keleti tartományokban 2008-tól 2018-ig 18%-kal 82,6 millióra nőtt a vendégéjszakák száma, ugyanezen idő alatt a nyugati tartományokban 29%-kal, 362,5 millióra emelkedett. Az induló 1:4 arány 1:4,5-re nőtt.

Berlin volt az egyetlen (részben) keleti város, amelynek a fejlődése tartotta a lépést a nyugatiakkal

Fotó: pixabay.com

A legkomolyabb növekedést a német nagyvárosok tudták produkálni: Hamburgban +88%, Berlinben +85%, Brémában +57% volt a vendégéjszakaszám változásának mértéke tíz év alatt.

Bár a keleti és nyugati államok között a különbség óriási, a tanulmány azt is megjegyzi, hogy ha 29 évre tekintünk vissza, akkor az új tartományok vendégéjszakaszám-növekménye 154%-ot mutat.