Német városokba repít a Ryanair

Forrás: turizmus.com

 2016. február 10. 17:18

Berlinbe és Nürnbergbe indít közvetlen, napi összeköttetést október végétől a Ryanair – jelentette be az ír diszkont-légitársaság szerdán.

A német fővárosba október 30-án, Bajorország második legnépesebb városába november elsején indulnak el a járatok, amelyek naponta közlekednek majd Budapestről.

Nürnberg

Nürnberg

Berlinből kora reggel, 6:45-kor száll fel a járat és 8:20-ra ér Budapestre, majd 25 perces fordulóidővel 8:45-kor indul vissza a német fővárosba, ahova 10:15-kor érkezik. A nürnbergi járat délelőtt 11:05-kor indul Németországból és mintegy másfél óra alatt teszi meg a 640 kilométert. Budapestről kora délután, 13:00-kor indul vissza Észak-Bajorországba.

A Budapest Airport szakembereinek vizsgálata szerint Nürnbergbe jelentős az ún. indirekt forgalom, vagyis nagyon sokan utaznak az észak-bajor régió és Budapest között átszállással. A Ryanair új közvetlen járata nagy segítség lehet ezeknek az utasoknak, hiszen 150 kilométeres körzetben nincs más közvetlen járat Budapestről. Németországon belül Bajorországban él a legnagyobb magyar közösség.

Olga Pawlonka, a Ryanair értékesítési és marketingmenedzsere szerint a magyar utasok további fejlesztésekre is számíthatnak a következő hónapokban, például az új kabinbelsőkre és egyenruhákra, valamint új útvonalak bejelentésére.