Német világörökség a világhálón

 2014. június 13. 14:58

A l„Time Travel by Train – The 38 UNESCO World Heritage Sites in Germany" („Időutazás vonattal – A 38 UNESCO világörökségi helyszín Németországban") projekt keretén belül a Német Turisztikai Hivatal (DZT) körutazásra küldi Michael Turtle-t, az ismert utazási bloggert.

A legújabb bloggerprojekt „Time Travel by Train – The 38 UNESCO World Heritage Sites in Germany" („Időutazás vonattal – A 38 UNESCO világörökségi helyszín Németországban") keretén belül a Német Turisztikai Hivatal (DZT) a Deutsche Bahnnal (DB) és a Deutsche Jungendherbergswerkkel (Német Ifjúsági Szállások Szövetésge – DJH) közösen németországi körutazásra küldi Michael Turtle-t, az ismert utazási bloggert.

Az utazás „kihívásként" épül fel, hiszen Michael Turtle egyetlen hónap leforgása alatt látogatja végig mind a 38 UNESCO világörökségi helyszínt. „A professzionálisan felépített bloggerprojektek a nemzetközi közösségi média-tevékenységünk és az ehhez kapcsolódó nemzetközi tematikus kampányok tartalmi menedzsmentjének központi elemét képezik. Ezáltal célcsoportspecifikus tartalmat generálunk, illetve elérést a www.germany.travel/unesco kampányoldalunknak" – mondja Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke.

 

Világörökségi helyszíntől világörökségi helyszínig

Az UNESCO bloggerprojekt 2014. június 18-án kezdődik Füssenben, a vonatozós világörökségi utazás záróakkordja pedig Aachen, a dómváros meglátogatása lesz 2014. július 17-én. „A vasút kiemelkedő közlekedési eszköz, ha stressz mentesen és kedvező áron szeretnénk felfedezni az úticél Németországot. Ezt a tényt kiválóan bizonyíthatjuk a bloggerprojekttel: azon ügyfelek, akik saját németországi UNESCO-túrára indulnának, kényelmesen lefoglalhatják jegyeiket a www.bahn.com oldalon" – magyarázza Kalle Greven, a DB Vertrieb GmbH Business Partner vezetője.

Michael Turtle a 38 UNESCO világörökségi helyszínt érintő utazása során ifjusági szállásokon alszik majd. „Ismét nagyon örülünk, hogy partnerként jelen lehetünk ennél az izgalmas bloggerprojektnél, és a DZT-vel, illetve a Deutsche Bahnnal közösen minőségi tartalmat generálhatunk sokszínű kínálatunknak" – hangsúlyozza Bernd Dohn, a Deutschen Jugendherbergswerk ügyvezető igazgatója.

A blogger németországi utazása során használja majd a DZT „Világörökség-alkalmazását", amelyet külön a 2014-es tematikus év, az „UNESCO-világörökségek – fenntartható kulturális és természeti turizmus" kampányához fejlesztettek ki. Az alkalmazás segítségével Michael a helyszínen kap információkat a világörökségi helyszínekkel kapcsolatban, illetve beépíti utazásába az alkalmazás által javasolt  útvonalrészeket.

Világörökség-alkalmazás (iTunes): http://bit.ly/1f6xfbh

Világörökség-alkalmazás (Google Play): http://bit.ly/1hGrCDw