Ötletes installációval mutatkozott be a BalatonBike365 a Free Münchenen

Forrás: turizmus.com

 2024. február 18. 11:25

Dél-Németország legnagyobb szabadidős kiállításán, a február 14-18. közötti Free Münchenen idén 8 csarnokban, 50 országból 1000 kiállító mutatkozott be a több mint 160 ezer látogatónak.

Magyarországot ez alkalommal a BalatonBike365 képviselte, a Balatont és környékét, mint aktív turisztikai desztinációt prezentálva.

Németország továbbra is a világ egyik legfontosabb küldőpiaca, tavaly a német lakosság 69 millió utazáson vett részt, amelyeken keresztül a teljes költés 78 milliárd Euro volt.

Idén újra a fenntarthatóság, a környezettudatos utazás állt a kiállítás fókuszában, amelynek díszvendége maga Bajorország volt.

Nyitás előtt a vásár a Messe München területén

Fotó: BalatonBike365

A kerékpáros turizmus szolgáltatói szektor – ahogy minden alkalommal – idén is hatalmas kínálattal volt jelen az eseményen.

Számtalan kerékpár- és kerékpáros kiegészítőket gyártó vállalkozás, a legnagyobb biciklis kereskedők, valamint természetesen desztinációk és utazásszervezők is bemutatkoztak az ötnapos rendezvényen.

Sok fiatal érdeklődőt szólított meg a besarazott kerékpár

Fotó: BalatonBike365

A BalatonBike365 saját standdal jelent meg a kerékpáros csarnok egyik legjobb helyén, ahol a BB365 installáció mellett egy minden „ízében” besarazott kerékpárral vonzotta mágnesként az érdeklődőket.

„Sok fiatalt sikerült megszólítani ezzel az installációs ötlettel, a legtöbben nem is gondolnák, hogy a Balaton mellett milyen kitűnő MBT lehetőségek vannak” – mondta Sztojanovics Kristóf, a BalatonBike365 program képviselője.

Sztojanovics Kristóf ad interjút a BalatonBike365 standján

Fotó: BalatonBike365

Ezzel együtt az érdeklődők nagy része továbbra is a 60+ korosztály, akik mindig örömmel látogatnak vissza Magyarországra, illetve új szegmens lehet a mostani 40-esek csoportja, akik valamikor még gyerekkorukban jártak a Balatonnál.

A szakember azt is kiemelte, hogy a kiállítás első napjára jellemző volt a komoly médiaérdeklődés, a magyar standot több forgatócsoport is felkereste.