Németország optimista a Luther emlékévben

Forrás: turizmus.com

 2017. január 24. 17:22

A Német Turisztikai Hivatal tragédiák árnyékában, mégis optimista hangulatban látta vendégül legfontosabb partnereit január 24-én, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest különtermében.

Az ünnepi ebéden jelen voltak a Németországot programozó utazási irodák, valamint a két legfontosabb légi-partner, a Lufthansa és az Air Berlin képviselői.

Czeiszing Miklós, a DZT magyarországi képviseletének vezetője köszöntőjében kifejtette: sem a terrorcselekmények - közöttük a Berlinben elkövetett mészárlás -, sem a tragikus balesetek nem homályosíthatják el, hogy a turizmus feltételezi és szolgálja is a békét, a nyugalmat, a biztonságérzetet. Kifejtette azt is, hogy Németországban minden nagyvárosban stabilan őrködnek a rend és a törvények betartásán, s nem léteznek hírhedt "no go" zónák.

Hozzátette, hogy a DZT témaéveinek desztinációi távol is esnek a legzsúfoltabb helyszínektől. 2017-ben a reformáció előtt tiszteleg, s a református egyház emlékhelyeit és nevezetességeit helyezi a fókuszba  a német beutaztató turizmus, hiszen, Luther Márton 500 évvel ezelőtt hirdette meg téziseit.

Czeiszing Miklós és Erdei Bálint

Persze nem minden magyar utazik Németországba a témaévek miatt. Annál sokkal több, 2016-ban például 700 ezer vendégéjszakát töltöttek honfitársaink Németországban, ami azt jelenti, hogy szinten tudták tartani a beutaztatást a migrációs válság és a terrorcselekmények árnyékában is.

A DZT és az egész német turisztikai szakma optimistán tekint 2017 elé, s bízik a magyar partnerek együttműködésében is.

Erdei Bálint, a MUISZ elnöke rövid köszöntőjében kifejezte reményét, hogy 2017-et nem árnyékolja majd be sem a turizmusra káros politikai fejlemény, sem terrorcselekmény, s a magyar utazási irodák eredményes évről számolhatnak majd be jövő ilyenkor.

Sali Sándor, az Air Berlin magyarországi igazgatója arról számolt be, hogy 2016-ban a megelőző évhez képest 25 százalékkal nőtt a légitársasággal, illetve partnereivel a magyar és a német főváros között repülők száma, s bízik abban, hogy 2017 újabb rekordokat hoz majd. Ennek előfeltételeként, február elsejétől az Air Berlin a korábbinál is kedvezőbb csatlakozási feltételeket kínál Németországon belül, valamint az USA és Skandinávia felé, ezen felül pedig, nagy létszámú csoportoknak is megfelelő kapacitásokat állít be a Budapestről induló járatokra.