Németország ellehetetlenítette az utazást Portugáliába a delta-variáns miatt

Forrás: turizmus.com

 2021. június 29. 19:50

A portugál turisztikai hivatal szerint a német szövetségi kormánynak nagyobb gondossággal kellett volna eljárnia akkor, amikor a vírusvariáns-területek közé sorolta egész Portugáliát. Ennek következményeként az onnan érkezőkre kivétel nélkül 14 napos karantén vár Németországban.

A Robert Koch Intézet június 29-től kezdődően a vírusvariáns-területek (olyan területek, ahol különösen gyakori a koronavírus veszélyesebb mutációinak az előfordulása) közé sorolta be Portugáliát a delta-variáns gyors terjedése miatt (Oroszországgal együtt). Ez azt jelenti, hogy a Portugáliából érkezőkre 14 napos karantén vár Németországban a megérkezés után, és ez alól a komplett oltással rendelkezők és a koronavírus-fertőzésen már átesettek sem kivételek. Ez nagy csapás a németek körében nagy népszerűségnek örvendő ország turizmusára nézve.

„Csalódottan hallottuk, hogy a német szövetségi kormány azt a döntést hozta, hogy egész Portugáliát a vírusvariáns-területek közé sorolja.  Ennek megfelelően Madeirát és Portugália más olyan régióit is, amelyek Európa legkevésbé fertőzött területei közé tartoznak” – nyilatkozta Luis Araujo, a Turismo de Portugal elnöke a touristik-aktuell.de című lapnak.

Németországban karantén vár a Portugáliából érkezőkre

Fotó: 123rf.com

Portugália a lakosságarányosan legtöbbet tesztelő országok közé tartozik Európában. A lakosság 29 százaléka teljesen be van oltva koronavírus ellen, az első oltáson pedig 46 százaléka van túl. A portugál kormány megtesz mindent annak érdekében, hogy tehermentesítse az egészségügyi rendszert. A különösen érintett régiókban ingyenes teszteket kapnak a lakosok és a turisták, és a turisztikai hivatal a Clean&Safe tanúsítványt is bevezette a biztonságos turizmus érdekében – tette hozzá Araujo.

A német lap szerint a német utazásszervezők az elmúlt napokban azzal voltak elfoglalva, hogy hazamenekítsék Portugáliában tartózkodó és a németországi karanténból nem kérő utasaikat.