Németország vezető az európaiak rendezvényekhez kötött üzleti desztinációjaként

 2014. április 03. 21:00

Az IPK International és a World Travel Monitor (WTM) legújabb előzetes számai is igazolják, hogy Németország még tovább tudta fejleszteni az európai vendégek körében elért vezető pozícióját mint üzleti úticél.

Ezek alapján 2013-ban összesen 12,7 millió üzleti utazást regisztráltak Európából Németországba, amely 1,6 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest.

A hivatásturizmus, amely mind a vásárokat, mind pedig a MICE-turizmust magában foglalja (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions – találkozók, incentív utak, konferenciák és kiállítások), az összes üzleti utazási volumen több mint felét teszi ki. Ezen üzleti utak száma 2013-ban Európából Németországba 14,5 százalékkal nőtt, és így meghaladta a hét millió utazást.

 

Németország továbbra is az első számú vásárország. A kongresszusokhoz és a MICE-turizmushoz kötődő utazások szegmensében Németország 2013-ban Európában tovább erősítette első helyezését konferencia- és kongresszusi helyszínként.

„Az üzleti utazási szektor a németországi turizmus jelentős gazdasági tényezője. A rendezvényekhez kötött üzleti utak kétszámjegyű növekedése 14,5 százalékkal nagyban köszönhető a tudományos és gazdasági kompetenciának Németországban" – magyarázza Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke.

„A DZT erős partnerként áll mellettünk az üzleti úticél Németország értékesítésénél. Közös piacspecifikus koncepcióinkkal jelentősen hozzá tudunk járulni Németország mint konferencia- és kongresszusi helyszín pozíciójának további erősítéséhez" – teszi hozzá Matthias Schultze, a German Convention Bureau ügyvezetője