Nemzetközi díjjal tüntették ki a HungaroControlt

Forrás: MTI

 2022. június 24. 17:25

Rangos nemzetközi díjat kapott a HungaroControl a madridi World ATM Congressen, a légiközlekedési iparág egyik legjelentősebb rendezvényén. Az elismeréssel a világjárvány körülményeihez való gyors és hatékony alkalmazkodást ismerték el.

Az ATCA (Air Traffic Controller Association) és a CANSO (Civil Air Navigation Services Organisation) által alapított Maverick Awards a jól működő szakmai partnerségeket, az iparág fejlődését serkentő innovatív ötleteket, valamint a légi közlekedés ökológiai lábnyomát csökkentő megoldásokat hivatott elismerni – írja közleményében a HungaroControl Zrt.

Idén első alkalommal ítélték oda az úgynevezett Reziliencia díjat (Resiliency Award). Ezt azok a szervezetek vagy személyek kaphatják, akik rugalmasan és gyorsan képesek alkalmazkodni a kritikus helyzetekhez, válságokhoz, illetve elkötelezettek az iparág pandémia utáni helyreállításában.

Reziliencia díjat kapott a HungaroControl

Fotó: ©andrascsontos/123rf.com

A díj idei nyertese lett a magyar légiforgalmi szolgálat, amely a kurátorok szerint úgy tudta fenntartani szolgáltatásai magas színvonalát és a légi forgalom kiszolgálásához szükséges kapacitásait, hogy eközben mindvégig sikerült megóvnia munkatársai egészségét.