Nemzetközi elismerést kapott a Budapest Airport szervezete

Forrás: turizmus.com

 2016. február 08. 20:03

A Budapest Airport az első akkreditált repülőtéri szervezet lett a kontinentális Európában a brit Investors in People tanácsadó cég kiválósági minősítése alapján. Ennek értékét részben az adja, hogy elsősorban a vállalat dolgozói állítottak ki jó bizonyítványt a repülőtérről.

A minősítést azok a vállalkozások kaphatják meg, amelyek elsajátítják és sikeresen kialakítják az Investors in People normáit a működésük során. Ennek a szabványnak a lényege, hogy nemcsak hatékonyan összehangolja az üzleti terveket, a szakmai feladatokat, hanem ebbe a folyamatba aktívan bevonja a vállalat dolgozóit, elnyeri az ő támogatásukat is a közös célok elérése érdekében. A Budapest Airportnál az elmúlt 10 évben sikeresen zajlott le az a belső szervezeti reform, ami egy modern, rugalmas és dinamikus nagyvállalattá alakította a korábbi mamutcéget– olvasható a vállalat közleményében.

A minősítés rangját tovább emeli, hogy az értékeléshez döntően a dolgozók véleményét vették alapul, nem pedig kizárólag a vállalat vezetőiét, akiket természetesen szintén meghallgattak. Az Investors in People minősítés legfőbb üzenete, hogy az ilyen cégeknél megbecsülik a dolgozókat, támogatják és fejlesztik a fiatal tehetségeket, megosztják és hozzáférhetővé teszik a vállalat célkitűzéseit a dolgozókkal, nyitottak és támogatják a munkatársak újításait, kétirányú és aktív a kommunikáció a dolgozók és a vezetők között.

Az Investors in People-standard szerinti működésért három évre jár a rangos nemzetközi minősítés. Nagy-Britanniában számos repülőtéri szervezet (pl. Birmingham Airport, Bristol Airport, Edinburgh Airport, Gatwick Airport, Leeds Bradford Airport, Manchester Airport Group, Newcastle Airport, Southampton Airport, Stansted Airport) megkapta már ezt a minősítést.