Nemzetközi Hét az Edutus Főiskolán

Forrás: turizmus.com

 2016. április 21. 21:40

Az Edutus Főiskola 2016. április 10-15 között immár 21. alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Hetét Budapesten, a Falk Miksa utcai reprezentatív épületében.

A hat angol nyelvű és egy német nyelvű szakmai kurzuson összesen 75 külföldi (belga, francia, görög, holland, szlovák, szlovén, török és határon túli magyar), valamint 51 magyar hallgató vett részt, akik szállodafejlesztés, interkulturális marketing, trendek és kihívások a marketing területén, webdesign, új kihívások a turizmusban, pénzügy vagy a vállalkozói kreativitás témák közül választhattak.


A Nemzetközi Hét programjában az oktatáson kívül számos más esemény is szerepelt: nyitó fogadás, budapesti városnézés, egész napos kirándulás és csapatépítés a Szentendrei szigeten, majd hajózás, romkocsmatúra, látogatás a Széchenyi fürdőben, búcsúvacsora a tanárok részére. Eközben lehetőséget kaptak a hallgatók intézményük bemutatására, illetve hazájuk gasztronómiai különlegességeinek megismertetésére.

 

Dr. Jandala Csilla, az Edutus Főiskola rektora, a turizmus-vendéglátás képzés vezetője szerint az Edutus Főiskola Nemzetközi Hete azért is különleges, mert más országok felsőoktatási intézményeivel összehasonlítva,  ezt a hetet a hallgatóknak szánják, a fő cél, hogy minél többen megismerjék a főiskolát, és minél többen jöjjenek vissza később részképzésre. Az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy egyre több diák él ezzel a lehetőséggel. Ráadásul a turizmusra is hatással van a rendezvény, mivel a külföldi résztvevők többsége először látogat Magyarországra, és a látottak illetve az átélt élmények hatására többen visszatérnek turistaként barátaikkal, családjukkal.

A magyar diákok számára nagy könnyebbséget jelent, hogy egy teljes hetet nemzetközi környezetben, mégis a lakóhelyükön tölthetnek el. A részvétel a turizmus-vendéglátás szakos hallgatók számára legalább egy alkalommal tanulmányaik során kötelező, azaz a diploma megszerzésének feltétele. Lehetőséget ad továbbá az esemény a szakmai gyakorlat elmélyítésére, hiszen ebben az évben is turizmus-vendéglátás szakos hallgatók segítettek a szervezésben és a rendezvény lebonyolításában.